Kauno rajone išbandomas elektrinis autobusas: „Kautros“ ir Kauno rajono savivaldybės tvarumo vizija tampa realybe

Kauno rajono gyventojai ir svečiai jau išbando elektrinį autobusą, kurį galima pastebėti riedant įprastais maršrutais, dažniausiai į kurortinę teritoriją. Praėjusį savaitgalį bandomasis elektrinis autobusas vežė keleivius iš Kauno į Kačerginę, kur vyko „IKI ėjimo varžybos 2024“. Šis projektas, inicijuotas bendradarbiaujant „Kautrai“ ir Kauno rajono savivaldybei, žymi svarbų žingsnį link ekologiškesnės ir tvaresnės transporto infrastruktūros vystymo regione.

„Malonu, kad galime prisidėti prie ekologiško transporto sprendimų diegimo Kauno rajone. Bandomasis elektrinis autobusas yra tik pradžia – tai puikus „Kautros“ ir Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimo pavyzdys, siekiant bendrų tvarumo tikslų,“ – teigė „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas, papildydamas, jog naujasis „Temsa LD SB” autobusas skirtas priemiesčiams, todėl nėra žemagrindis, tačiau  pritaikytas ir neįgaliesiems. Autobusas  13-kos metrų ilgio, erdviame salone – 60 patogių sėdimų vietų, sėdynės su saugos diržais, yra vieta neįgaliojo vežimėliui. Viena įkrova autobusas gali nuvažiuoti maždaug 300 km.

Kauno rajono savivaldybė, siekia užtikrinti, kad kuo daugiau keleivių naudotųsi reguliaraus susisiekimo autobusais, o ateityje jie būtų kuo draugiškesni aplinkai. Elektriniai autobusai yra patogūs, važiuoja tyliai ir padeda mažinti taršą.

„Artimiausioje ateityje ketiname didinti aplinkai draugiškesnių autobusų skaičių, kad viešasis transportas būtų švaresnis ir atitiktų aukščiausius tarptautinius standartus. Mūsų tikslas – ne tik užtikrinti patogų susisiekimą, bet ir prisidėti prie aplinkos išsaugojimo“, – teigė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.