Druskininkų viešasis transportas

Nuo 2010 metų Kautra veža keleivius Druskininkų mieste ir priemiestyje. Druskininkai tapo pirmuoju miestu Lietuvoje, kuriame keleiviai miesto ir priemiestiniais maršrutais aptarnaujami naujais arba ne senesniais nei penkerių metų autobusais. Taip pat, pirmuoju Lietuvos miestu, kuriame sėkmingai įdiegtas viešojo transporto elektroninis bilietas tapo ir moksleivio pažymėjimu. Elektroninio bilieto kortele, kuri papildyta elektroniniu bilietu galima atsiskaityti už važiavimą Druskininkų miesto ir priemiesčio autobusuose. 2023 metais Druskininkai tapo pirmuoju šalyje miestu, kurio viešasis transportas yra 100% varomas elektra.

Elektriniai autobusai

Druskininkuose eksploatuojama 17 elektrinių autobusų, pritaikytų keleiviams su judėjimo negalia. 8 vidutinės talpos, ne mažiau kaip 54 vietų autobusai, bei 9 mažesnės talpos iki 23 vietų.

Druskininkų e.bilieto kortelės

Už keliones Druskininkuose galime atsiskaityti elektroninio bilieto kortelėmis. Nereikės ieškoti grynųjų pinigų ar laukti grąžos iš vairuotojo. Druskininkuose veikia atnaujinta Druskininkų viešojo transporto e.bilieto kortelė, taip pat Druskininkiečio kortelė. Abi korteles galima naudoti kaip elektroninį viešojo transporto bilietą.

Bendra informacija

  • E.bilieto korteles galite naudoti kaip elektronines pinigines, jas galite papildyti norima suma (nuo 3 €).
  • Kelionės bilietai atsiskaitant Druskininkiečio kortele kainuos 20 proc. pigiau.
  • Bilietai nėra skirstomi į miesto ir priemiesčio, vienkartiniai ir mėnesiniai bilietai galioja visoje savivaldybėje tomis pačiomis kainomis.
  • Kiekviena Druskininkiečio e.kortelė, jos išdavimo metu, yra automatiškai užregistruojama e.bilieto sistemoje ir ja galima naudotis iškart.

Kainos ir galiojančios e.bilieto kortelės

Kortelės papildymas ir naudojimasis
Papildę savo e.bilieto kortelės e.piniginę „Infotaške“ (Turgaus stotelė, M. K. Čiurlionio g.), internetu www.autobusubilietai.lt arba pas vairuotoją atitinkama suma, autobuse atsiskaitysite už vienkartinę kelionę greitai ir paprastai priglaudę kortelę prie komposterio. Iš e.piniginės bus nuskaityta vienkartinio bilieto kaina. E-bilieto kortelė vienu metu palaiko terminuotą ir vienkartinius bilietus kortelės e.piniginėje. Priglaudus e.kortelę, autobuso komposteris patikrina, ar kortelėje yra galiojantis terminuotas bilietas. Ir tik jo neradus, nuskaito vienkartinio bilieto sumą iš e.piniginės.

> Druskininkų elektroninio bilieto papildymas <

 

Visuomet laukiame Jūsų klausimų elektroniniu paštu info.druskininkai@kautra.lt arba telefonu +370 313 51431. Taip pat visuomet kviečiame užsukti į Druskininkų „Infotašką“, kur gausite visus atsakymus.