Autobusu į „Granatos live” festivalį

Keliauk į vieną didžiausių muzikos festivalių Lietuvoje „Granatos Live” patogiais „Kautros“ autobusais.

„Granatos Live“ jau aštuntą kartą vyks Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse. 

Jau žinoma, kad šiemet festivalyje pasirodys Anne-Marie, Sam Feldt, Zara Larsson, Jonas Blue, Masked Wolf, Becky Hill, Justinas Jarutis, Donatas Montvydas, Monika Linkytė, Beissoul & Einius, Vaidas Baumila, Jessica Shy, Gjan, Free Finga, Jauti, FC Baseball, Alina Orlova bei kiti atlikėjai ir grupės.

Išvykimo vietos

Specialūs autobusai važiuojantys tiesiai į festivalio vietą kursuos rugpjūčio 5 dieną iš:

Klaipėdos. Akropolio autobusų aikštelės.

Vilniaus. ERGO aikštelės (Geležinio Vilko g. 6A).

Kauno. Autobusų stoties 10 aikštelės.

Išvykimų laikai

08.05 penktadienis:

Vilnius – Granatos Live 11:00; 14:00; 16:45
Kaunas – Granatos Live 11:00; 14:00
Klaipėda – Granatos Live 12:30

08.07 sekmadienis:

Granatos Live – Vilnius 11:00 val. ir 14:30 val.
Granatos Live – Kaunas 12:30 val. ir 14:00 val.
Granatos Live – Klaipėda 12:00 val.

Bilietus šiems reisams galite įsigyti tik internetu – autobusubilietai.lt/granatos-live 

Pasiimk draugus, keliauk bei grįžk iš festivalio patogiais „Kautros” autobusais. 

[:en]

Keliauk į vieną didžiausių muzikos festivalių Lietuvoje „Granatos Live” patogiais „Kautros“ autobusais.

„Granatos Live“ jau septintą kartą vyks Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse. 

Jau žinoma, kad šiemet festivalyje pasirodys britų britų synthpop muzikos grupė „Years and Years“, didžėjus Robin Schulz, atlikėjai James Arthur, Tove Lo, gypsy punk grupė „Gogol Bordello“, elektroninės muzikos sensacija tituluojamas Dynoro bei kiti lietuvių atlikėjai bei grupės.

Išvykimo vietos

Specialūs autobusai važiuojantys tiesiai į festivalio vietą kursuos rugpjūčio 2 dieną iš:

  • Klaipėdos. Akropolio autobusų aikštelės.
  • Vilniaus. Forum Palace aikštelės. 
  • Kauno. Autobusų stoties 20 aikštelės.

Kelionė autobusais po festivalio rugpjūčio ketvirtą dieną į Klaipėdą, Kauną bei Vilnių prasidės iš sustojimo Rumšiškėse vietos. Pasiimk draugus, keliauk bei grįžk iš festivalio patogiais „Kautros” autobusais.

„Kautra“ arenose įrengs specialias kėdes vyrų rinktinės treneriams

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su viena didžiausių šalyje keleivių vežėjų – UAB „Kautra“. Pagal sutartį įmonė ne tik užtikrins, jog visos Lietuvos rinktinės keliaus patogiai, bet ir įrengs vyrų rinktinės treneriams liukso klasės kėdes prie atsarginių žaidėjų suolelio.

„Malonu, kad vežiojate krepšininkus ir saugiai juos vežiojate. Tai yra svarbiausia, kad ir treneris saugus, ir komanda saugi“, – spaudos konferencijoje kalbėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

„Mūsų bendradarbiavimas tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį, mūsų širdis yra krepšinyje, – pažymėjo „Kautros“ vadovas Linas Skardžiukas. – Džiaugiamės ir vešime į pergales! Tikimės, kad arenose įrengtos „Kautros“ autobusų kėdės bus ne tik komfortiškos treneriams, bet ir nešančios pergales.”

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi bendradarbiavimu, nes kaip tik tą pačią dieną komandos jau laukė pirmoji šios vasaros išvyka – kelionė į Rygą, kur trečiadienį vyks draugiškos rungtynės su Latvija.

Kalbėdamas apie komandos pasiruošimą, K. Maksvytis išskyrė tai, kad komandoje yra daug naujų žaidėjų, kuriuos bus įdomu patikrinti. Iš 16 kandidatų į Latviją nevyksta Laurynas Birutis, švęsiantis savo vestuves.

„Ypatingai užsitęsė čempionatai, tas pats Lietuvos čempionatas užsitęsė ilgai, žaidėjai išvarginti, kai kas turi asmeninių švenčių suplanavę, tad buvo iššūkis surinkt rinktinę, – apie rinktinės komplektaciją pasakojo Kazys Maksvytis. – Labai gaila, kad Edgaras Ulanovas nevažiuos, šią vasarą jis nusprendė skirti traumų gydymui, šeimai.”

Paklaustas apie planus Europos čempionate, Lietuvos rinktinės strategas pripažino, kad sporte planuoti sudėtinga, bet „ruošiasi kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų“.

Pristatyti pirmieji elektriniai autobusai Druskininkuose

Penktadienį, Druskininkų savivaldybės kieme, buvo pristatyti 2 nauji elektriniai autobusai, kurie pradės darbą aptarnaujant viešojo transporto keleivius mieste. Tai yra pirmieji elektriniai autobusai piečiausiame šalies kurorte, kuris pretenduoja tapti pirmuoju miestu su 100% elektriniu viešuoju transportu.

„Savaitgalį Prezidentūroje vykusiame Žaliųjų idėjų festivalyje paskelbtas pirmasis Lietuvos savivaldybių Aplinkosaugos reitingas, kuriame Druskininkai tarp visų savivaldybių užėmė solidžią antrąją vietą. Šiandien, kai pirmieji elektra varomi autobusai jau pasiekė Druskininkus,  džiaugiuosi, kad dar kartą įrodėme, kad Druskininkai – ekologiškas, už aplinkos tausojimą ir puoselėjimą pasisakantis kurortas.

Džiaugiuosi, kad su bendrove „Kautra“ dar 2010 m. pavyko kardinaliai pakeisti Druskininkų viešojo transporto sistemą ir kad pokyčiai ties naujais autobusais, naujais stotelių paviljonais ir išmania e-bilieto sistema nesustojo ir neapsiribojo.

Šiandien, kai viso pasaulio dėmesys nukreiptas į ekologiją ir oro taršos mažinimą, Druskininkų ir „Kautros“ tikslas – 100 proc. ekologiškas viešasis transportas, iš viso – 17 elektra varomų autobusų.

Net neabejoju, kad modernus viešasis transportas paskatins mūsų bendruomenę ir svečius rinktis darnesnius kelionės būdus ir iš savo automobilio persėsti į naujuosius autobusus“ – sako Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas.

Aptarnavimo standartą užtikrinantis vežėjas

Daugiau nei dešimtmetį Druskininkų mieste bei priemiestyje keleivius vežanti įmonė „Kautra“ tęs darbą su elektriniais autobusais, kurių pirmieji du į miesto gatves išriedės jau artimiausiu metu. Iki 2023 vidurio planuojama, jog miesto viešasis transportas bus 100% elektrinis, kurį aptarnaus 17 autobusų, 8 iš jų bus vidutinės talpos, ne mažiau kaip 54 vietų, bei 9 mažesnės talpos iki 23 vietų.

„Tai yra patrauklus savo inovacijomis ir naujovėmis miestas. Prieš 12 metų Druskininkai tapo pirmuoju Lietuvos miestu, kuriame gyventojai galėjo važinėti naujais miesto autobusais, aprūpintais naujausia informacine įranga, vaizdo stebėjimo kameromis, originaliu apipavidalinimu. Tapo pirmuoju Lietuvos miestu, kuriame sėkmingai įdiegtas viešojo transporto elektroninis bilietas. Džiaugiuosi, jog miestas nesustoja ir žiūri į priekį, šiandien atėjo laikas dar vienam žingsniui – elektriniam transportui“, – sakė „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Autobusai pagaminti Lietuvoje

„Altas Auto“ nulinės emisijos autobusai gaminami ant „Mercedes Benz Sprinter“ bazės. Šiuo metu įmonė gamina du visiškai elektrinius modelius, kuriuos kruopščiai kūrė kartu su partneriais „Elinta Motors“. Lietuvių įmonė pritaikius ilgametę autobusų gamybos patirtį, elektrinių autobusų vystymui, pasiūlė itin aukštos kokybės elektrinius miesto autobusus Druskininkams. Du iš jų jau paruošti darbui.

„Džiaugiamės, kad Lietuvos miestai seka Europos pavyzdžiu ir spartina viešojo transoporto elektrifikąciją. Mūsų autobusai išbandyti pačiomis įvairiausiomis sąlygomis Europos šiaurėje ir pietuose, siaurose didmiesčių gatvėse ir tarpmiestinėse magistralėse. Visi bandymai davė lūkesčius pranokusius rezultatus – pilnai pakrauti Altas EV autobusai nuvažiuoja virš 300 km., yra lengvai valdomi ir dėl elektrinės pavaros itin komfortiški keleiviams.

Ypatingą dėmesį skyrėme šių modelių funkcionalumui ir saugumui – jie žemagrindžiai, patogūs neįgaliesiems ir vyresnio amžiaus žmonėms, pakankamai erdvūs viduje tiek keleiviams, tiek ir vairuotojui. Galima drąsiai teigti, kad įdarbindami tokius elektrinius autobusus Lietuvos miestai stoja į vieną gretą su tokiais inovatyviais Europos miestais, kaip Amsterdamas, Stokholmas ar Oslas”, – teigė elektrinių autobusų gamintojos „Altas auto“ direktorius Edvardas Radzevičius.

Kurorto transportas be garso ir aplinkos taršos

Naujieji elektriniai autobusai skirtingai nei įprastiniai, varomi vidaus degimo varikliais, yra gerokai tylesni bei ekologiškesni. Tai padeda sumažinti ne tik aplinkos, bet ir garso taršą, keleiviniam transportui judant kasdieniniais miesto maršrutais. Druskininkų elektriniai autobusai bus lengvai atpažįstami dėl specialaus jų apipavidalinimo – elektrą ir žalumą simbolizuojancio dizaino, bei ženklinti šūkiu „gryno oro kurortas“.

Elektriniai autobusai Druskininkuose aptarnaus miesto bei priemiesčio maršrutus. Tikimasi, jog naujieji autobusai paskatins Druskininkų miesto gyventojus bei svečius palikti savo automobilius namie ir prisidėti prie ekologiško ir švaraus transporto gryno oro kurorte.

Socialiai jautrioms šeimoms padovanoti 34 dviračiai

Antradienio vakarą kauniečiai rinkosi į Kauno autobusų stotį, kurioje vyko finalinis akcijos „Nauja dviračio šeima” renginys. Šeimoms buvo išdalinti pilietiškų kauniečių padovanoti dviračiai.

Dviračiai skirti socialiai jautrioms, daugiavaikėms šeimoms. Dar pavasarį pradėti rinkti dviračiai buvo suremontuoti ir paruošti naudojimui su dviračių meistrų pagalba. Viso net 34 dviračiai ir paspirtukai atiteko naujiems šeimininkams, kuriais galės važinėti mažieji kauniečiai ir jų tėvai.

Organizatorių „Kautros” atstovo teigimu buvo surinktas rekordinis dviračių kiekis. „Kiekvienais metais, su kauniečių pagalba, pavykdavo surinkti iki 30-ies dviračių, akciją darant jau ne pirmą kartą, pastebėjome, jog kiekvienais metais surenkame vis mažiau, abejojome kaip seksis šiais metais. Tačiau nesustojome, tikėjome ir darėme. Šiemet pavyko surinkti net 34 dviračius, kurie atiteko naujiems šeimininkams”, – pasakojo įmonės marketingo vadovas Justinas Vadluga.

Finalinio renginio metu, akcijos partneris, dviratininkų klubas „Dviratai”, mokė jaunuosius dviratininkus kaip pasiruošti dviratį kelionei, atkreipė dėmesį į saugumą važinėjantis ir pritaikė dviračius naujiesiems jų savininkams. 

Per 5 metus padovanojo daugiau nei 160 dviračių

Projektą „Nauja dviračio šeima“ organizatoriai su partneriais vykdo jau penktus metus iš eilės. Bendradarbiaujama su Kauno socialinių paslaugų centru bei Vaiko gerovės centru „Gynia“, kurie prisideda prie akcijos ir paskirsto dviračius socialiai jautrioms šeimoms. Per šį laiką su pilietiškų kauniečių pagalba surinkti ir padovanoti jau virš 160 dviračių. 

Organizatoriai ir kitais metais kvies prisidėti prie vaikystės atsiminimų kūrimo ir padovanoti daugiavaikėms šeimoms savo nenaudojamą dviratį.