Kauno autobusų stoties keleiviams dalino vandenį

Penktadienio rytą Kauno autobusų stotyje keleiviams buvo dalinamas vanduo, norint išvengti nemalonių karščio padarinių ir užtikrinti komfortiškas sąlygas keliaujant. Didesnis vandens kiekio vartojimas yra būtinas kai oro temperatūra yra aukšta, o į keliones ne kiekvienas keleivis jo pasiima.

 

„Malonu, kad šiais metais į Lietuvą atėjo tikra vasara, pagal prognozes matome, jog šiluma laikysis dar ne vieną dieną, taigi nusprendėme padaryti tokią akciją ir nudžiuginti keleivius bei prisidėti prie patogių ir malonių kelionių. Keleiviai su šypsena priima dalinamą vandenį“, – pasakojo bendrovės „Kautra“ marketingo vadovas Justinas Vadluga.

Įmonės atstovo teigimu vandens dalinimo akcijos būdavo organizuojamos ir seniau. Šiais metais akcija bus vykdoma dar kelias dienas, pirmadienį bei antradienį.

Į pergales vyrų rinktinę ir toliau veš „Kautra“

Bilieto į olimpines žaidynes sieksiančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kelionėmis ir toliau rūpinsis „Kautra“. Šiemet rinktinę vežantis autobusas papuoštas tokiais pačiais dizaino sprendimais, kaip ir ketvirtadienį pristatytos naujosios aprangos.

Autobusas nuspalvintas tie-dye stiliaus trispalve, įkvėpta 1992-ųjų Barselonos olimpinėse žaidynėse Lietuvos krepšininkų vilkėtų marškinėlių su amerikiečių roko grupės „Grateful Dead“ akcentais. Taip pat ant autobuso puikuojasi baltas užrašas LTU BASKETBALL. Naujuoju rinktinės autobusu ir išskirtine jo išvaizda pasidžiaugė UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

„Atrodo puikiai. Prisimenant pačią idėją – vintažiniai marškinėliai – ir prisimenant tas pergales, tikiuosi, kad tai bus simbolis, padės mūsiškiams iškovoti ne vieną pergalę“, – stovėdamas šalia naujojo autobuso, kalbėjo L. Skardžiukas.

„Visi mes krepšininkai giliai širdyje ir jaučiam pareigą prisidėti. Daug metų remiame ir manau, kad remsime, kol gyvi būsime“, – pridūrė „Kautros“ vadovas.

Naujasis autobusas jau šiandien atveš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę į pirmąsias rungtynes „Žalgirio“ arenoje. Lietuviai susitiks su Dominikos Respublikos ekipa. Rungtynių pradžia 19:30 val.

„Kautra” – oficialus pasaulio moterų teniso čempionato partneris

Birželio 15-19 dienomis Vilniuje vykstantis čempionatas yra bene didžiausias visų laikų profesionalaus teniso renginys Lietuvoje. Į šį didžiulį teniso burbulą” atvyko sportininkės ir turnyro personalas iš 44 valstybių. Turnyre dalyvaujančių tenisininkių, trenerių, teisėjų, organizacinio personalo bei savanorių logistika rūpinasi įmonė „Kautra”. Renginyje dalyvauja virš 450 žmonių.

Renginys uždaras ir vykstantis laikantis griežtų saugumo reikalavimų. Specialiųjų saugumo reikalavimų laikosi ir Kautros” vairuotojai aptarnaujantys turnyrą. Vairuotojai turnyro metu kas 2 dienas yra testuojami, autobusai reguliariai dezinfekuojami. Viso turnyro metu dirba tie patys vairuotojai laikantis turnyro burbulo” principo.

„Organizuojant tokio masto renginius, kaip pasaulio čempionatas, kuriame dar papildomus iššūkius kelia įvairūs COVID-19 protokolai bei „burbulo“ taisyklės, neabejotinai, kiekvienas partneris tampa visaverčiu komandos nariu. Galiu tik pasidžiaugti, kad Kautra su visomis savo lyderio savybėmis, prisiėmė tikrai sunkią atsakomybę – pasirūpinti, kad svečiai iš 44 valstybių, patogiai, punktualiai bei svarbiausia saugiai, pasiektų reikiamą kelionės tikslą. Atskirą padėką norisi tarti vairuotojams, kurie puikiai supranta darbo su sportininkais specifiką ir demonstruoja visišką profesionalumą bei atsakingumą“, – kalbėjo SEB arenos rinkodaros vadovas Ovidijus Jurevičius.

Turnyre dalyvauja Alžyro, Albanijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Bosnijos ir Hercegovinos, Kipro, Ganos, Islandijos, Airijos, Kenijos, Kosovo, Maltos, Juodkalnijos, Namibijos, Nigerijos, Šiaurės Makedonijos, Norvegijos, Ruandos, Pietų Afrikos, Zimbabvės ir Lietuvos moterų teniso rinktinės. Jos kaunasi dėl dviejų bilietų į aukštesnę varžybų grupę.

„Kautra“ tarpmiestinių reisų atnaujinimas nuo birželio 17 d.

Kautra

Tarpmiestinių keleivių vežėja „Kautra” nuo birželio 17 dienos atnaujina papildomus reisus tarp Kauno, Prienų, Alytaus, Druskininkų, Joniškio, Pakruojo, Panevėžio, Kėdainių, Marijampolės, Vilkaviškio, Trakų ir kitų miestų. Visi atnaujinami reisai nurodyti žemiau esančioje lentelėje.

Primename, kad visa naujausia informacija ir autobusų grafikai yra skelbiami www.autobusubilietai.lt svetainėje.

 

Nuo Birželio 17 dienos atnaujinami šie „Kautros” tarpmiestinio susisiekimo reisai:

[table id=6 /]

Ypatinga proga – 50 metų „Kautroje“

Šiltą vasaros dieną „Kautros“ darbuotojai pasitiko iš reiso grįžtantį Zigmą Jurgaitį, dirbantį tarpmiestinių autobusų vairuotoju. Tik įvažiavus pro autobusų parko vartus, vairuotojas pasitiktas pučiamųjų muzika ir kolegų dovanomis. Neeilinė proga – vairuotoju įmonėje Z. Jurgaitis dirba jau 50 metų.

Kartu su kolegomis autobuso vairuotoją pasitiko ir „Kautros” generalinis direktorius, pasveikino jubiliatą prie specialiai šiai progai papuošto autobuso. Vairuotojui įteiktos dovanos bei specialus riboto leidimo įmonės ženkliukas. „Proga neeilinė, tai jau ketvirtasis mūsų darbuotojas įmonėje dirbantis 50-tus metus. Vertiname jo profesionalumą ir atsakomybę. Įvykis, tampa gražia „Kautros“ tradicija, sveikinti pusę amžiaus įmonėje išdirbusius darbuotojus. Ko gero ne kiekvienas darbdavys gali pasididžiuoti, kad turi tokių savo darbą mylinčių žmonių, net ir tarp seniausių Lietuvos įmonių“, – teigė įmonės generalinis direktorius Linas Skardžiukas. 

Z. Jurgaitis įmonėje pradėjo dirbti dar 1971 metais. Visus tuos metus įmonėje dirbo už autobuso vairo, kaip pats vairuotojas teigė – „keitėsi tik autobusai, darbas buvo tas pats, vairuoti”. Beje, šeimoje Zigmas – ne vienintelis vairuotojas – atsakingą autobuso vairo darbą pasirinko ir jo sūnus.

Padovanojo dviračius 22 socialiai jautrioms šeimoms

Pirmąją šių metų vasaros dieną Kauno autobusų stotyje buvo išdalinti akcijos Nauja dviračio šeima” metu kauniečių padovanoti dviračiai. Dviračiai skirti socialiai jautrioms, daugiavaikėms šeimoms. Skirtingai nei ankstesniais metais, šeimos buvo kviečiamos atvykti nustatytu laiku, nesiburiuojant ir laikantis karantino sąlygų. Organizatorių teigimu, karantino ribojimai nesutrugdė vaikams suteikti džiaugsmo ir padovanoti po ilgai lauktą dviratį.

Dar pavasarį pradėti rinkti dviračiai buvo suremontuoti ir paruošti naudojimui su dviračių meistrų pagalba. Viso net 22 dviračiai atiteko naujiems šeimininkams.

Organizatorių Kautros” atstovo teigimu birželio 1 diena buvo pasirinkta neatsitiktinai. Nusprendėme, kad graži simbolika būtų padovanoti šeimoms dviračius pirmąją vasaros dieną, kad kiekvienas vaikas vasarą sutiktų jau su dviračiu. Be to tai yra ir Tarptautinė vaikų gynimo diena. Tai tarsi dviguba proga ir šventė”, – pasakojo įmonės marketingo vadovas Justinas Vadluga

Šventiniame dviračių atidavimo punkte dviratininkų klubas Dviratai-Daistatus” mokė jaunuosius dviratininkus kaip pasiruošti dviratį kelionei, sureguliavo sėdynę ir pritaikė dviračius naujiesiems jų savininkams. 

Per 4 metus padovanojo per 130 dviračių

Projektą „Nauja dviračio šeima“ organizatoriai su partneriais vykdo jau ketvirtus metus. Bendradarbiaujama su Kauno socialinių paslaugų centru, kuris prisideda prie akcijos ir paskirsto dviračius socialiai jautrioms šeimoms. Per šį laiką su pilietiškų kauniečių pagalba surinkti ir padovanoti jau virš 130 dviračių. Organizatoriai ir kitais metais kvies prisidėti prie vaikystės atsiminimų kūrimo ir padovanoti daugiavaikėms šeimoms savo nenaudojamą dviratį.