„Kautra” prevenciškai tikrina darbuotojus COVID-19 antigeno testais

Pandemijai tęsiantis ir atsirandant vis naujų COVID-19 viruso atmainų, keleivinio transporto įmonė atsakingai rūpinasi darbuotojų bei keleivių sveikata ir saugumu. Bendrovė stiprina prevenciją ir kas mėnesį testuos savo darbuotojus antigeno testais, parodančiais ar šiuo metu asmuo serga koronavirusu.

„Mūsų darbas susijęs su viešuoju sektoriumi ir aptarnavimu, kad verslas sklandžiai ir saugiai galėtų tęsti veiklą, labai svarbu reguliariai testuoti savo darbuotojus. Toks reguliarus testavimas leis išlikti saugiems, apsaugoti kitus ir sklandžiai tęsti savo veiklą”, – teigė įmonės vadovas Linas Skardžiukas.

Įmonėje dirba daugiau nei 600 žmonių, reguliarus testavimas jau prasidėjo ir numatomas visų padalinių darbuotojams. Įmonės atstovo teigimu, pirmiausia organizuojamas vairuotojų ir autobusų stočių darbuotojų testavimas, kurie turi tiesioginį kontaktą su keleiviais.

Prevencija laukiant vakcinos

Kol dauguma verslų laukia eilės darbuotojų vakcinavimui, tikimasi, kad tokia papildoma prevencija reguliariai testuojantis leis užtikrinti sklandų stambių įmonių darbą be priverstinių pertraukų darbuotojams. Įmonės vadovo teigimu, testuotis kviečiami visi darbuotojai ir tikimasi visuotinio jų dalyvavimo. Įmonės vadovo teigimu, nors testavimas nėra privalomas, jis yra būtinas norint užtikrint visos įmonės bei keleivių saugumą. Įmonė sudarys visas sąlygas darbuotojams atlikti COVID-19 antigeno testus.

„Suprantame, kad tai yra būtina”, – pasakojo vežėjų atstovas, pridurdamas jog darbuotojai matydami situacijos rimtumą jungiasi ir pritaria prevenciniam testavimui.

Kautra autobusas

Naudoja papildomas saugumo priemones

„Nuo krizės pradžios sprendėme šį klausimą labai rimtai. Autobusus dezinfekuodavome kruopščiai išpurkšdami saloną dezinfekciniu skysčiu. Įrengėme dezinfekcinio skysčio dozatorius, vairuotojams suteikėme visas reikalingas apsaugos priemones. Be visų rekomenuojamų priemonių taip pat įsigijome dezinfekcinio rūko sistemas, kuriomis papildomai dezinfekuojame tiek autobusus, tiek visas įmonės administracines bei viešas patalpas”, – pasakojo „Kautros” generalinis direktorius.

Kol didžioji dalis gyventojų laukia eilės gauti vakcinai, verslai ieško būdų nepertraukiamai dirbti ir apsisaugoti, prevencinis visų darbuotojų testavimas skinasi kelią vis didesnėje dalyje įmonių.

„Hegelmann Litauen“ pristatė išskirtinį komandos autobusą

Naujuoju Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ partneriu tapo viena didžiausių Lietuvos keleivių vežėjų įmonių – „Kautra”.

Abi šalys oficialiai sukirto rankomis ir pristatė išskirtai mėlynai baltiems skirtą vizualizuotą autobusą „Scania Higer 489“, su kuriuo „Optibet A lyga“ debiutantai leisis į visas išvykos rungtynes.

Naująjį „Hegelmann Litauen“ autobusą bus sunku sumaišyti su kitos komandos autobusu – visa transporto priemonė nusidažė mėlyna spalva ir pasipuošė įspūdingo dydžio 3D klubo logotipu.

„Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas pasidžiaugė dar viena užsimezgusia partneryste su komandinio sporto klubu ir linkėjo mėlynai baltiems pergalių čempionate.

„Džiaugiamės, jog mumis pasitiki ne tik stiprios įmonės, bet ir itin sparčiai progresuojantys ir stiprūs sporto klubai, tokie kaip futbolo klubas „Hegelmann Litauen“. Tikimės, jog mūsų šūkis „Vežame į pergales“ padės mėlynai baltiems ir turės tikrą reikšmę. Norime komandai palinkėti gerų rezultatų artėjančiame sezone, lai lydi jus pergales“, – sakė UAB „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Savo ruožtu FC „Hegelmann Litauen“ vykdantysis direktorius Dainius Šumauskas teigė, jog su naujuoju autobusu jo vadovaujamas klubas taps dar labiau atpažįstamas ne tik Kauno regione, bet ir visoje šalyje.

„Smagu turėti tokį partnerį ir tokį autobusą. Tapome dar labiau išskirtiniai šalies futbolo pasaulyje, manome, jog šis autobusas kaip ir mūsų klubas ateinančiame sezone neliks nepastebėti. Labai džiaugiamės, jog šis autobusas išpuoštas mūsų klubo spalvomis papuoš Lietuvos gatves“, – apie naują sutartį sakė FC „Hegelmann Litauen“ vykdantysis direktorius Dainius Šumauskas.

Pirmoji oficiali mėlynai baltų kelionė su naujuoju autobusu laukia jau šį šeštadienį, kuomet komanda vyks į Telšius žaisti savo debiutinių čempionato rungtynių.

„Kautra” atnaujina dalį tarpmiestinio susisiekimo reisų

Kautra

Tarpmiestinių keleivių vežėja „Kautra” nuo kovo 4 dienos atnaujina iš viso 12 papildomų reisų tarp Kauno, Alytaus, Vilniaus, Druskininkų, Šilalės bei Vištyčio. 

„Atėjo kalendorinis pavasaris, artėja Velykų šventė, girdime keleivių lūkesčius, kad tam tikrose savivaldybėse autobusai važiuodavo per retai, susisiekimas nebuvo patogus. Kiti keleiviai dėl svarbių priežasčių turi pasiekti tam tikras vietas Lietuvoje. Priėmėme sprendimą šia maža apimtimi atstatyti dalį susisiekimo tinklo, kuris iki šiol buvo stipriai sumažintas.”, – kalbėjo „Kautros” generalinis vadovas Linas Skardžiukas.

Įmonės vadovo teigimu, yra atliekami maži žingsniai link platesnio maršrutų tinklo atstatymo. Visas šis procesas tiesiogiai priklausys nuo karantino masto ir ribojimų apimties, dėl to prognozuoti platesnį reisų atnaujinimą kol kas sudėtinga.

„Be abejo toliau laikomės visų saugumo reikalavimų – prieš ir po reiso dezinfekuojame autobusus, vairuotojai yra aprūpinti visomis saugumo priemonėmis”, – minėjo L. Skardžiukas.

Lyginant su laikotarpiu nuo karantino pradžios, įmonė šiuo metu yra atnaujinusi virš 40% tarpmiestinio susisiekimo reisų. Tai yra didžiausias skaičius tarp visų tarpmiestinio susisiekimo vežėjų Lietuvoje šiuo metu.

Visus atnaujintus autobusų grafikus rasite svetainėje www.autobusubilietai.lt 

 

Nuo kovo 4 dienos atnaujinami šie „Kautros” tarpmiestinio susisiekimo reisai: 

[table id=1 /]

Tradicijos tęsiamos – kviečia dovanoti nenaudojamus dviračius

Kaunas pasitinka atėjusį pavasarį ir prasidedantį dar vieną dviračių sezoną su geromis iniciatyvomis – ketvirtus metus iš eilės organizuojama akcija “Nauja dviračio šeima”. Projekto autoriai UAB „Kautra” ir dviratininkų klubo „Dviratai-Daistatus” organizuojamos akcijos tikslas – surinkti tvarkingus, bet kauniečių nebenaudojamus dviračius ir prikelti antram gyvenimui, atrandant jiems naujas šeimas.

„Skaičiavome, jog sudėjus iki šiol organizuotų trijų akcijų surinktus dviračius, jau perkopėme per 100-tą. Tiek šeimų nudžiuginome su partnerių, ir žinoma, pilietiškų kauniečių pagalba. Smagu, kad žmonės noriai prisideda ir dauguma jų dovanoja tvarkingus ir minimalaus remonto reikalaujančius dviračius. Noriu tikėti, kad ir šiais metais jų surinksime ne mažiau, nei praeitais kartais“, – pasakojo projekto organizatorės „Kautros“ marketingo vadovas Justinas Vadluga.

nauja dviračio šeima 2020

Kviečia kauniečius prisidėti

Tradiciškai prie akcijos prisideda ir vis gausėjanti miesto dviratininkų bendruomenė. Surinkti dviračiai bus perduoti dviračius taisančioms įmonėms apžiūrai, sutepimui ir smulkiam remontui. Vis tik akcijos organizatoriai kviečia dovanoti techniškai tvarkingus dviračius.

„Labai smagu žinant, kad kažkur Kauno kiemuose padovanotais dviračiais važinėja virš šimto vaikų, kurie gal tokio užsiėmimo neturėtų, jei visi kas galime neprisidėtume prie šios iniciatyvos. Tikrai yra daugiavaikių šeimų kurios norėtų, bet ne visuomet turi galimybes nupirkti dviračius savo vaikams. O juk dviračiui svarbiausia ne tai, ar jis naujas, bet kad būtų techniškai tvarkingas ir vaikams tinkamo dydžio – net 15 metų senumo dviratis gali lygiai taip pat smagiai važiuoti ir teikti džiaugsmą“, – kalbėjo iniciatyvos partnerių dviratininkų klubo „Dviratai – Daistatus”, atstovas Linas Vainius.

nauja dviračio šeima 2020

Įteiks daugiavaikėms šeimoms

Kauniečiai, turintys nenaudojamus dviračius, juos gali pristatyti į dviračių surinkimo punktą Kauno autobusų stoties siuntų terminale. Neturintys sąlygų pristatyti patys, kviečiami kreiptis į siuntų terminalą info@siuntosautobusais.lt, ir paimti jų dovanojamus dviračius Kauno mieste atvyks kurjeris. Šeimos, kurioms bus dovanojami dviračiai bus atrenkamos bendradarbiaujant su “Kauno socialinių paslaugų centru”.

Organizatoriai dviračius planuoja rinkti iki birželio pradžios, esant galimybei planuojama Kauno autobusų stotyje surengti finalinį renginį, kuriame būtų įteikti dviračiai socialiai remtinoms šeimoms. Jei apribojimai viešiems renginiams išliks, dviračiai bus įteikiami šeimoms asmeniškai.

Vežkis dviratį autobusu nemokamai

Akcijos partneriai

Akcijos „Nauja dviračio šeima“ organizatorius – „Kautra“, partneriai dviratininkų klubas „Dviratai-Daistatus“.

Dviračių pristatymą užtikrina „Siuntos autobusais“, informaciniai partneriai – „Kas vyksta Kaune“„Reklamos arka“, radijo stotis „Tau“.