“Kautra” atnaujina papildomus reisus

Tarpmiestinių keleivių vežėja “Kautra” nuo gegužės 29 dienos atnaujina dar keliolika papildomų reisų. Reisai numatyti į Vilnių, Klaipėdą, Panevėžį, Šiaulius, Druskininkus, Varėną, Šilutę ir kitus miestus. 

Atnaujinus reisus Kaunas – Palanga bei Kaunas – Klaipėda per Šakius ir Šilutę susisiekimas su pajūriu bus atnaujintas 90% lyginant su kiekiu buvusiu iki karantino. 

“Vasarai ateinant jaučiame susisiekimo su pajūriu poreikį. Orai šyla, norime būtų pasiruošę priimti visus norinčius keliauti. Taip pat atnaujiname daugiau reisų į didžiuosius miestus – Vilnių, Panevėžį, Šiaulius. Mūsų strategija kuo greičiau sugrąžinti autobusus į kelius, tuomet tikimės sugrįš ir keleiviai”, – minėjo “Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas. 

Įmonė šiuo metu yra atnaujinusi virš 60% tarpmiestinio susisiekimo reisų. Tai yra didžiausias skaičius tarp visų tarpmiestinio susisiekimo vežėjų Lietuvoje šiuo metu.

Nuo gegužės 29 dienos atnaujinami šie “Kautros” tarpmiestinio susisiekimo reisai: 

Kaunas – Palanga

  • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 18:30

Alytus – Kapčiamiestis 

  • Išvykimas iš Kapčiamiesčio 6.15, 16.40
  • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 13.10

Alytus – Kaunas 

  • Išvykimas iš Alytaus autobusų stoties 14.25, 18.30
  • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 10.10, 16.10, 20.20

Alytus – Vilnius 

  • Išvykimas iš Alytaus autobusų stoties 6.00, 13.00
  • Išvykimas iš Vilniaus autobusų stoties 8.55, 16.25

Kaunas – Druskininkai 

  • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 12.15
  • Išvykimas iš Druskininkų autobusų stoties 16.00

Kaunas – Palanga

  • Išvykimas iš Palangos autobusų stoties 17.20 
  • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 18.30 

Kaunas – Klaipėda per Šakius, Šilutę 

  • Išvykimas iš Klaipėdos autobusų stoties 8.45

Kaunas – Lazdijai 

  • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 7.30, 16.10
  • Išvykimas iš Lazdijų autobusų stoties 10.00

Kaunas – Panevėžys 

  • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 13.25, 20.00
  • Išvykimas iš Panevėžio autobusų stoties 17.30, 19.15

Kaunas – Šiauliai 

  • Išvykimas iš Šiaulių autobusų stoties 18.35

Kaunas – Varėna 

  • Išvykimas iš Balbieriškio 7.00 
  • Išvykimas iš Varėnos autobusų stoties 9.05, 11.20
  • Išvykimas iš Kauno autobusų stoties 15.15 

Palanga – Druskininkai per Raseinius 

  • Išvykimas iš Palangos autobusų stoties 7.55 
  • Išvykimas iš Druskininkų autobusų stoties 8.40 

Autobusų bilietus ir autobusų grafikus rasite svetainėje www.autobusubilietai.lt 

Keleivių apklausa: laukia daugiau maršrutų, dažniausiai keliauja darbo reikalais

Kodėl keleiviai karantino metu tarpmiestiniais autobusais keliauja rečiau, kuri viruso prevencijos priemonė jiems atrodo patikimiausia ir kas paskatintų keliauti dažniau? Autobusų vežėjai dalinasi keleivių apklausos rezultatais. 

Paklausus kodėl keleiviai karantino metu autobusais keliauja rečiau net 52% respondentų atsakė, dėl to, kad neliko maršrutų, kuriais keliaudavo. Antras populiariausias atsakymas (23%) buvo, jog nedirba įstaigos ir vietos į kurias keliaudavo. Karantino metu rečiau vykstantys keleiviai dėl baimės užsikrėsti virusu sudarė 19% apklaustųjų.  

kelionė tarpmiestiniu Kautra autobusu

“Turime gana įdomią situaciją – autobusai nevažiuoja, nes nėra keleivių, o keleiviai nevažiuoja nes nėra autobusų. Taip gali ir suktis be pabaigos. Dėl to nuo balandžio vidurio kiekvieną savaitę atnaujiname vis naujus maršrutus. Galvojame, kad pirmi turime sulaužyti šį ciklą ir pradėti važiuoti, kad susigrąžintume keleivius. 

Esame ir situacijos įkaitai – studentai mokosi nuotoliniu būdu, darbdaviai darbą organizuoja iš namų, nemažai lankytinų objektų, įstaigų dar nėra atnaujinę veiklos. Didelei daliai keleivių tiesiog neliko poreikio keliauti. Tikimės, kad karantinui švelnėjant ir šylant orams žmonės pajudės”, – minėjo “Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas pridūręs, kad 18% apklaustųjų šiuo metu autobusais keliauja įprastu dažnumu.

Paklausus keleivių, kurios jų manymu viruso prevencijos priemonės autobusuose yra efektyviausios daugiausiai atsakymų sulaukė autobuso salono dezinfekavimas (79% atsakiusių). Antras populiariausias atsakymas (64%) – autobusų vėdinimas, trečias (59%) – kaukių dėvėjimas autobuse. 

Kautra

“Pasigirdus kalboms apie viruso plitimą iš karto pradėjome autobusų dezinfekavimą. Ir manau šiais metais nesustosime to daryti. Vėdiname autobusus, vairuotojai toliau dėvi ir dėvės apsaugines kaukes. Manau dezinfekcinis skystis autobusuose taps įprasta norma – bent šiais metais autobusuose turėtų likti, jis gana populiarus keleivių tarpe.  

Dėl kitų apsaugos priemonių – tikimės, kad po truputį bus švelninama situacija. Svarbu, kad būtų naudojamos efektyviausios prevencijos priemonės”, – mini “Kautros” atstovas. 

Anot apklausos daugiausiai respondentų (33%) autobusais keliauja darbo reikalais, 31% apklaustųjų lanko artimuosius, 23% – poilsiauja. 

“Jei kelionės dėl mokslų ir artimųjų lankymo sustoję, tai tikimės šylantys orai ir prasidedantis vasaros sezonas paskatins žmones keliauti. Į pajūrį susisiekimas nuo šios savaitės bus atnaujintas šimtu procentų. Ši vasara bus kitokia, bet noriu tikėti, kad žmonės po ilgo karantino norės vasarą prasiblaškyti, pakeisti aplinką. Svarbu tai daryti atsakingai ir saugiai.”, – minėjo “Kautros” atstovas. 

Įmonė šiuo metu yra atnaujinusi virš 60% tarpmiestinio susisiekimo reisų. Tai yra didžiausias skaičius tarp visų tarpmiestinio susisiekimo vežėjų Lietuvoje šiuo metu.

Keleivių pokyčiai karantino metu: daugiau keliauja moterys, pirmauja Vilnius

Prasidėjus karantinui, viena iš greičiausiai jo įtaką pajutusių verslo šakų tapo viešojo susisiekimo sektorius. Tarpmiestinių keleivių pervežimo kompanijos, karantino metu sustabdžiusios veiklą, tik dabar po truputį bando įsivažiuoti. Kaip keitėsi keliautojų tarpmiestiniais autobusais įpročiai karantino metu, kokie maršrutai yra populiariausi keleivių tarpe, dalinasi tarpmiestinių autobusų bilietų pardavimo tinklapio atstovas. 

“Vieną dieną atrodo visi nustojo keliauti, ieškoti kelionių. Jei prieš karantiną autobusų bilietų pardavimo svetainėje per dieną apsilankydavo keliolika tūkstančių vartotojų, ieškančių kelionių, tai šiuo metu esame pasiekę apie 40% buvusio srauto. Ir tai per jau daugiau nei mėnesį laiko, kai didieji vežėjai atnaujino darbą, kai karantino sąlygos laisvėja”, – pasakojo autobusų bilietų pardavimo tinklapį autobusubilietai.lt valdančios bendrovės “Kautra” atstovas Mindaugas Sakalauskas. 

Kelionė Kautros autobusu

Anot pašnekovo, karantino metu tarpmiestiniais autobusais keliauja daugiausiai jaunimas, o didžiausias pokytis pastarosiomis savaitėmis matomas tarp vyresnio amžiaus keleivių.

“Pagal turimus duomenis matome, kad daugiausiai kelionių ieško 25-34 metų amžiaus keleiviai. Jie sudaro 38% visų paieškas vykdančių vartotojų. Antrą vietą tarp ieškančių kelionių autobusais užima studentai – 18-24 amžiaus keleiviai. Galėtume turėti ir didesnius skaičius šioje kategorijoje, bet jų keliavimą tarpmiestiniais autobusais kol kas riboja mokslai nuotoliniu būdu”, – minėjo pašnekovas, pridūręs, kad net 70% vartotojų bilietų internetu ieško naudodamiesi mobiliaisiais įrenginiais.

Svetainės atstovas didžiausią teigiamą pokytį nuo karantino pradžios pastebi tarp keleivių, kurių amžiaus grupė yra 45-54 metai. Jų tarpe kelionių paieškos per pastarąsias savaites padidėjo net 63%. 

Karantino metu daugiausiai kelionių autobusais ieško sostinės gyventojai, be konkurencijos užimantys pirmą vietą – 59% paieškų. Antroje vietoje palikdami Kauną (13%), trečioje Klaipėdą (4%). 

“Vilnius – didžiausias šalies miestas, tad natūralu, kad iš ten sulaukiame daugiausiai vartotojų. Bet atotrūkis labai didelis. Įdomu tai, kad tarpe tarp dešimtos ir dvidešimtos vietos miestai išlaiko labai panašius paieškų skaičius. Tad, jei turime kelis itin išsiskiriančius miestus, tai vėliau paieškos tolygiai pasiskirsčiusios po visą šalį”, – minėjo vežėjų atstovas. 

Populiariausi maršrutai paieškoje karantino metu buvo tarp Vilniaus ir Kauno bei Vilnius – Klaipėda kryptimi. Įdomu, kad ketvirtoje vietoje pagal paieškų dažnį yra Alytus – Vilnius maršrutas.

kelionė tarpmiestiniu Kautra autobusu

“Be abejo, kai kuriems miestams labai svarbus sezoniškumas. Pavyzdžiui, jei šiuo metu iš Palangos sulaukiame keliasdešimt paieškų per dieną, tai sezono metu šie skaičiai didėja dešimtimis kartų. Vis tik, jei lyginsime paieškų skaičių iš Palangos miesto šią ir praeitų metų gegužę, pastebėsime net 76% vartotojų sumažėjimą. Įtakos turi ir orai, bet karantinas šiais metais kol kas labiausiai kiša koją”, – pasakojo M. Sakalauskas. 

Karantinui įsibėgėjus, autobusų bilietus portale pardavinėjo vos vienas keleivių vežėjas. Balandžio pabaigoje jų buvo jau 11, o šiuo metu 16 vežėjų parduoda autobusų bilietus internetu. Iki karantino portale aktyviai veikė 22 vežėjai. 

“Keleivių vežėjai atnaujina darbą labai skirtingai. Didieji sugrįžo pirmiau, vėliau prisijungė ir mažesni autobusų parkai. Be abejo, vežėjų skaičius nėra lygus atnaujintų reisų kiekiui. Jei didesni vežėjai atnaujina platesnį susisiekimo tinklą, tai mažesni kol kas atnaujina darbą tik tarp didžiausių miestų”, – pasakojo autobusubilietai.lt atstovas, pridūręs, kad kelionių autobusais internetu ieško daugiau moterys (65%) nei vyrai (35%).

“Kautra” dvigubina tarpmiestinių reisų kiekį 

Nuo šio ketvirtadienio keleivių vežėja “Kautra” atnaujina papildomus tarpmiestinio susisiekimo reisus – keleiviai galės pasiekti naujus šalies miestus, vykimas populiariausiais maršrutais taps dažnesnis. Anot vežėjų atlikus naujinimus įmonė keleivius veš beveik puse savo įprastų tarpmiestinių reisų. 

“Nuo šios savaitės atnaujiname vykimą į naujus miestus – Skuodą, Plungę, Naująją Akmenę, Lazdijus. Taip pat bus atnaujintas Vilnius – Anykščiai maršrutas. Išsikėlėme sau tikslą, kad kiekvienas šalies kampelis turėtų susisiekimą. Ar tai rajono centras ar bažnytkaimis, norime, kad žmonės turėtų susisiekimą. Esame sugrįžimo į įprastą režimą pusiaukelėje, pagal ridą kol kas atnaujinta 45% reisų”, – kalbėjo “Kautros” generalinis direktorius Linas Skardžiukas. 

Šiuo metu įmonė keleivius veža 35 tarpmiestiniais autobusais. Tai yra trečdalis pajėgumų lyginant su įprastu darbo režimu, kai keleiviai vežami 100-110 autobusų. 

“Matome keleivių augimą, bet jis nėra didelis. Atnaujinami maršrutai, savaitgaliai prisideda prie to, kad keleivių daugėja. Bet deja iki rentabilaus darbo dar trūksta nemažai. Kol kas galime kalbėti apie 30-40% iki karantino buvusių pajamų”, – minėjo L. Skardžiukas.  

Autobusų tikslius grafikus bei bilietus keleiviai gali rasti www.autobusubilietai.lt

Ką siunčia lietuviai karantino metu?

Šį pavasarį karantino metu sumažėjus žmonių judėjimui šalyje siuntų sektorius skaičiuoja išaugusius vartotojų srautus, stebi jų vartojimo pokyčius. Apie populiariausias siuntas karantino metu bei pakitusius klientų įpročius pasakoja siuntų autobusais atstovė.  

“Jei reikėtų išrinkti karantino laikotarpio siuntą – tai būtų žūklės reikmenys. Šiame segmente matome labai didelį pokytį. Meškerės, masalai ir kt.. Matyt žmonės turi daugiau laisvo laiko, nori būti gryname ore. 

Antra pagal populiarumą kategorija būtų sodinukai. Tai medeliai, vaiskrūmiai, gėlės, sėklos. Ypač kai dabar mažiau judėjimo į medelynus, gėlynus, žmonės daugiau juos perka internetu”, – pasakojo “Siuntos autobusais” vadovė Indrė Ūsaitė – Šlenderienė. 

Anot siuntų atstovės karantino metu lietuviai pradėjo siųsti didesnes siuntas. 

“Bendrai karantino metu pastebėjome, kad išaugo didesnių siuntų srautas. Tai nestandartinių matmenų, didesnių gabaritų siuntos. Tai kas netelpa į paštomatus, ką sunkiau priima kiti siuntėjai. Iš didžiųjų siuntų populiariausios – automobilių detalės. Nuo ratlankių, žibintų iki kapoto dalių. Taip pat populiarūs išlieka vaikiški vežimėliai, elektriniai paspirtukai”, – minėjo I. Ūsaitė – Šlenderienė pridėjusi, kad tarp maisto produktų siuntų pirmauja šakočiai. 

Pasak siuntų atstovės atšilus orams jaučiamas dviračių siuntimo padidėjimas. Didžiausias jų siuntimas autobusais vyksta tarp didžiųjų miestų, taip pat į kurortinius miestelius.