“Kautra” perka 15 naujų autobusų

Tarpmiestinių keleivių pervežimo įmonė “Kautra” rudens pabaigoje įsigijo 15 naujų “Mercedes-Benz Sprinter” autobusų. Anot įmonės atstovų 20-ties vietų autobusai bus skirti tarpmiestiniams maršrutams bei užsakomiesiems nuomos reisams. 

“Atvykus naujiems autobusams visuomet jautiesi kaip vaikas per Kalėdas. Įdomu apžiūrėti autobusus dar kvepiančius dažais. Didžioji dalis autobusų bus naudojami tarpmiestinių keleivių vežimui. Taip pat didiname autobusų nuomos skyriaus galingumus – pastaruoju metu pastebėjome mažųjų autobusų nuomos poreikį”, – kalbėjo “Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.  

Beveik 1 milijoną eurų siekiančios investicijos pagalba bus keičiami seni įmonės autobusai. Didžioji dalis jų aptarnaus iš Kauno prasidedančius maršrutus. Likusi dalis bus skiriama Vilkaviškio ir Vilniaus filialams. 

Autobusuose keleivius pasitinka jau įprasti privalumai – nemokamas wi-fi, kondicionierius, telefono įkrovimo lizdai, audio ir video įranga, mikrofonas gidui. Viso įmonės autobusų parką sudaro per 300 autobusų. Vidutinis jų amžius – 4 metai. 

„Kautros” dovana Alytaus ugniagesiams

„Žalgirio“ krepšinio komanda lapkričio 21 dieną Kaune sužais Eurolygos dešimtojo turo rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkais. Šis mačas bus ypatingas  iš Alytaus, Marijampolės, Prienų ir Kauno rungtynių stebėti atvyks daugiau nei 200 ugniagesių. Prieš mėnesį laiko Alytuje kilusį milžinišką gaisrą net 10 dienų likvidavo savo sveikata rizikavusios ugniagesių brigados iš kelių Lietuvos miestų.

Padėką išreikšti norintys Lietuvos čempionai drauge su savo partnere UAB „Kautra“ net keturiais didžiuliais autobusais į rungtynes lapkričio 21-ąją nemokamai suveš 164 ugniagesius iš Alytaus, Marijampolės ir Prienų, prie kurių prisijungs ir 60 ugniagesių iš Kauno.

„Alytuje dirbame jau keliolika metų. Norėjosi prisidėti ir padėkoti vyrams dirbusiems tomis ekstremaliomis sąlygomis. O kokia geriausia dovana gali būti lietuviui vyrui? Krepšinio rungtynės. „Žalgirio ekspresu“ jau ketvirtus metus iš Alytaus vežame sirgalius į „Žalgirio“ rungtynes. Tikiuosi kelionė autobusu ir rungtynės praeis puikiai ir dovana įsimins“, – kalbėjo „Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Jau ketvirtus metus iš eilės „Žalgirio“ gerbėjus iš įvairių Lietuvos kampelių į Eurolygos rungtynes suvežantis „Žalgirio ekspresas“ šiemet kursuoja iš devynių miestų: Vilniaus, Vievio, Elektrėnų, Žiežmarių, Alytaus, Prienų, Druskininkų, Vilkaviškio ir Marijampolės.

Kaip ir praėjusiais metais sirgaliai yra kviečiami burtis į „Žalgirio“ arenos 314-315 sektorius, kuriuose bilietai, atvykus „Žalgirio ekspresu“, kainuoja nuo 4 eurų, priklausomai nuo sėdimos vietos. Gerbėjų patogumui, įsigijus norimus bilietus į kitus sektorius, ar turint „Žalgirio“ sezono abonementą, siūloma nusipirkti tik kelionę bendraminčių apsuptyje su „Žalgirio ekspresu“. Sužinok daugiau apie „Žalgirio ekspresą”.

Nustebino autobusų keleivius dovanomis

Šįryt keleiviai Alytaus mieste važiavę autobusais buvo netikėtai apdovanoti – į autobusus lipę “Kautros” atstovai jiems dovanojo atšvaitus. Taip vežėjų atstovai norėjo priminti ir paskatinti keleivius keliauti saugiai. 

“Šiandien lyg tyčia palikau atšvaitą kitoje rankinėje. Šiaip visuomet stengiuosi nešioti, kiek tik pamenu. Labai smagu, va ir kolegei paėmiau dovanų vieną”, – pasakojo keleivė Jūratė.

Viso akcijos metu keleiviams Alytaus miesto autobusuose buvo išdalinta per 500 vnt. atšvaitų. 

“Trumpėjant dienoms norime atkreipti keleivių dėmesį į saugų keliavimą. Kelionė į darbą ar mokyklą, nėra tik kelionė autobusu. Tai yra ir kelionė pėsčiomis iki jo. Kuomet labai svarbu būti gerai matomiems, ypač mažiau apšviestose vietovėse. Smagu, kad keleiviai teigiamai priėmė atšvaitus. Dalis dar ir artimiesiems paėmė prižadėję nešioti”, – kalbėjo “Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas. 

Aiškėja naujosios Vilkaviškio stoties kontūrai

Kylant naujai autobusų stočiai Vilkaviškio gyventojai džiaugiasi matydami pastato kontūrus, o vežėjai vykstančiais darbais. Šį mėnesį jau pradėti darbai pastato viduje, o į naujosios stoties atidarymą tikimasi keleivius pakviesti 2020 metų kovo 1 dieną.

“Projektuodamas pastatus stengiuosi įsigilinti ir atsižvelgti į esamą aplinką ir susiklosčiusį kontekstą. Norėjau, kad naujasis stoties pastatas ne tik atliktų savo funkciją, bet ir darniai susipintų su šalimais esančiais  medžiais bei taptų aplinkos dalimi. 

Lietuvoje susiformavusi tradicija, kad autobusų stotys yra vieni iš svarbiausių miesto pastatų – norėjau, kad ir Vilkaviškio stotis tokiu pastatu taptų. Matant, kaip idėja realizuojasi, galiu teigti, kad pasirinktas urbanistinis ir architektūrinis sprendimas tikrai pasiteisina”, – minėjo stoties architektas Gintaras Balčytis, projektavęs ir Kauno autobusų stotį. 

Vilkaviškio autobusų stotis

Naujoje autobusų stotyje bus teikiamos ne tik pervežimo paslaugos, bet įsikurs ir namų apyvokos tinklas “Pepco”, kepyklėlė, kavinė, vaistinė, sodininkams skirtų prekių parduotuvė “Žalia stotelė”, vietiniai ūkininkai.

“Džiugu, kad žinomi prekiniai ženklai renkasi Vilkaviškį ir autobusų stotį. Tai suteikia projektui patrauklumo. Norime, kad ir keleiviai gautų naudingas paslaugas. Taip pat, kad ir pati stotis trauktų vietinius gyventojus, jog norėtųsi užsukti, net ir nekeliaujant. Tikimės išnuomoti paskutinius laisvus plotus artimiausiu metu”, – kalbėjo “Kautros” generalinis direktorius Linas Skardžiukas. 

Autobusų stoties šildymui bus naudojama ekologiška geoterminė energija. Stotyje bus įgyvendinti energiją taupantys išmanūs apšvietimo sprendimai. Planuojama elektros energiją gaminti ant stogo sumontuotų saulės kolektorių pagalba. 

Kaip ir dabartinės stoties taip ir naujosios operatore bus keleivių vežėja UAB “Kautra”, Vilkaviškyje dirbanti daugiau nei dešimt metų.