Kautra ir Vero Cafe akcija

Specialus pasiūlymas keliaujantiems kavos mėgėjams! Keliaukite su „Kautros” autobusais į populiariausius Lietuvos kurortus – Druskininkus bei Palangą ir mėgaukitės kokybiška „Vero Cafe” kava nemokamai.

Kaip pasinaudoti pasiūlymu?

Pasinaudoti šiuo specialiu pasiūlymu galite atvykę į VERO CAFE kavines: Druskininkuose (Šv. Jokūbo g. 1-3) bei Palangoje (J. Basanavičiaus g. 43).

Užtenka baristai pateikti internetu įsigytą „Kautros” tarpmiestinį bilietą ir gausite nemokamą puodelį kavos, kuriuo galėsite mėgautis kavinėje arba išsinešti.

Akcijos taisyklės

  • Akcija galioja internetu įsgytiems „Kautra” autobusų bilietams į Druskininkus bei Palangą.
  • Atvykę į „Vero Cafe” kavinę, pateikite autobuso bilietą – jums priklausys nemokamas įprasto dydžio Late ar Americano puodelis kavos.
  • Su vienu internetu įsigytu „Kautros” bilietu, suteikiama viena „Vero Cafe” kava.
  • Akcija galioja bilietams įsigytiems nuo 2019.07.29 iki 2019.08.11 laikotarpiu.
  • Akcija galioja iki rugpjūčio 11 d.
  • Pasiūlymų kiekis ribotas.

Išsirinkite jums patogią kelionę į vieną iš kurortų ir pasinaudokite specialiu pasiūlymu!

Kauno autobusų stotis ruošiasi keleivių antplūdžiui

Dėl „Rail Baltica“ projekto numatytų geležinkelio darbų šių metų gegužės 22 dieną ruože nuo Palemono iki Kauno geležinkelio stoties stabdomas traukinių eismas. Keleiviai vykstantys į Vilnių arba iš jo turės keliauti ne nuo geležinkelio stoties, o nuo Palemono traukinių stotelės.

Tokiems tarpmiestinio susisiekimo pokyčiams ruošiasi autobusų atstovai, besitikintys padidėjusio keleivių srauto. Apie stoties ir vežėjų pasiruošimą, turimą patirtį dalinasi Kauno autobusų stoties vadovė Laima Pakusienė.

“Kad susidomėjimas yra tikrai galiu pasakyti. Nuo pirmų dienų kai į viešumą išėjo žinia apie viaduko uždarymą, sulaukiame daug užklausų dėl autobusų grafikų, dėl mėnesinių bilietų, stoties darbo laiko. Natūralu, kad tokie pokyčiai turės įtakos ir traukinių keleivių įpročiams, tad jie ir teiraujasi. Mes tam esame pasiruošę ir priimsime visus norinčius keliauti”, – kalbėjo L. Pakusienė.

Tai jau ne pirmas kartas kai traukinių keleiviai turi keisti keliavimo būdą įgyvendinant geležinkelio atnaujinimo darbus. Anot stoties vadovės tokie trikdžiai leidžia tikėtis didesnio keleivių srauto autobusų vežėjams.

“Kai prieš daugiau nei dešimtmetį buvo tvarkomas viadukas autobusų stotyje jautėme keleivių pagausėjimą. Aišku tuomet laikinoji geležinkelio stotis nebuvo išsikėlusi taip toli kaip šį kartą. Kiek analizavome skaičius – tuomet keleivių padidėjimas Vilniaus kryptyje buvo apie 15-20%. Tikiu, kad šį kartą jis bus didesnis. Nes keleivis tapo reiklesnis, vertina savo laiką, patogų vietos pasiekimą, pačią aplinką”, – kalbėjo Laima Pakusienė.

Anot stoties vadovės autobusų vežėjai taip pat ruošiasi šiems pokyčiams, kad keleiviai nepajustų susisiekimo trikdžio tarp Kauno ir sostinės.

“Žinome, kad vežėjai ruošiasi tam – kas prideda papildomus reisus, kas planuoja didesnius autobusus reisams į Vilnių ir iš sostinės. Mes stotyje taip pat ruošiamės. Personalas pasiruošęs atsakyti ir į ne kasdienius “naujo” keleivio klausimus. Taip pat manau bent pirmosiomis dienomis kasose dirbs daugiau personalo. Esame pasiruošę priimti didesnį keleivių srautą ir laukiame jo”, – pasakojo stoties vadovė paminėdama, kad visą informaciją apie maršrutus, jų grafikus keleiviai gali rasti ir internete  www.autobusubilietai.lt.

2017 metais rekonstruota Kauno autobusų stotis per parą sutraukia per 10 000 keleivių. Į ją per parą užsuka apie 700 tarpmiestinių ir tarptautinių autobusų.

Išbandė vairavimą ekstremaliomis sąlygomis

Kiekvienais metais Lietuvos keliuose atsiranda vis naujesnių ir modernesnių transporto priemonių, turinčių vis pažangesnių saugumo priemonių. Vis tik pasak specialistų bene svarbiausia saugumo priemonė išlieka vairuotojo įgūdžiai, patyrimas ir greita reakcija.

Siekdami gerinti vairavimo įgūdžius kasmet tūkstančiai vairuotojų išbando vairavimą ant slidžios dangos, taip imituodami kritines sąlygas kelyje. Šį kartą baigę kursus įspūdžiais dalinasi “Kautros” tarpmiestinių autobusų vairuotojai.

“Patiko, galėčiau sukti tuos ratus visą dieną, labai patiko. Įdomu pajusti autobusą tokiomis sąlygomis. Juk gan retai tenka slysti kelyje ir tuo metu tai nėra geras jausmas, o šiuo atveju net mėgaujiesi, kai autobusas “pabėga” ir jį turi pagauti”, – pasakojo vairuotojas Vidmantas Ščepanskas, vairuojantis Kauno “Žalgirio” krepšininkus vežantį autobusą.

Vairuotojai galėjo išbandyti važiavimą slidžiu tiesiu keliu, kai trasoje sumontuota įranga specialiai užmeta autobuso galinę dalį, bei slydimą leidžiantis nuo kalno.

“Nebuvo lengva vairuoti ant vandens (slidžios dangos). Bet reikalinga. Juk pas mus tokie orai, kad tie keliai slidūs gali būti ištisus metus. O juk ir vežam žmones, ne dėžes. Būna ir taip, kad autobusas kelyje slysta, tu ištaisai jį, suvaldai situaciją, o keleivis kaip miegojo taip ir toliau miega, – istorijomis dalinosi vairuotojas Algirdas Misierauskas, vairuojantis tarpmiestinį autobusą.

Viso šiuose mokymuose dalyvavo 165 “Kautros” vairuotojai, keleivius vežantys tarpmiestiniais, tarptautiniais bei miesto autobusais.

Tęsia investicijas į naujus autobusus

Jau trečius metus Skandinavijoje užsakomaisiais reisais turistus vežanti UAB „Kautra“ džiaugiasi šioje rinkoje pasiektais rezultatais ir investuoja 2,4 mln. Eur, didindama šioje rinkoje naudojamo transporto pajėgumą. Šį sezoną bendrovė savo autobusų parką papildė 10 naujų, 49 vietų „Scania Touring Higer“ autobusų bei trimis, 30 vietų “Temsa MD9” turistiniais autobusais.

Įmonė tęsia keleivių pervežimą Skandinavijoje didinama autobusų skaičių nuo 11 iki 16 autobusų, kurie turistus veš Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Suomijoje ir Vokietijoje.

„Skandinavijos šalyse vežame daugiausiai turistus iš tolimosios Azijos, kurie yra reiklūs autobuso ir aptarnavimo kokybei. Jei praeitais metais atrodo dar jaukinomės rinką, tai šiemet norime žengti sekantį tvirtą žingsnį“, – pasakojo “Kautros” rinkodaros vadovas Mindaugas Sakalauskas. Pasak jo nauji autobusai įsigyjami siekiant eliminuoti gedimų tikimybę.

„Skandinavijoje dirbame ištisus metus. Paskaičiavome, kad per sezoną visi autobusai nuvažiavo iki 1,5 mln. kilometrų. Kiekvienais metais didiname autobusų ir personalo kiekį, nes esame patenkinti darbo rezultatais“, – minėjo vežėjų atstovas.

Dalis įsigytų įmonės autobusų bus skirti ir vietinei rinkai – autobusų nuomai Lietuvoje bei tarpmiestiniams pervežimams.

“Užsakomieji reisai ir užsienio rinkos visuomet vilioja ir atrodo patraukliai, bet nepamirštame savo kiemo. Tarpmiestiniai pervežimai – tai nuo ko prasidėjo įmonės kelias ir yra pagrindinė ašis. O ir šiame sektoriuje keleivis kiekvienais metais auga, reikalauja ne mažesnės kokybės, tinkamo aptarnavimo. Dabar naujas autobusas nebeįsivaizduojamas be wi-fi ryšio, elektros lizdų, dviračių laikiklių. Investuodami norime išlaikyti lygį ir kelią kuriuo einame”, – pasakojo įmonės atstovas, pridurdamas, kad vidutinis autobuso amžius įmonėje yra 5 metai.

Įmonės šiais metais mini 85 metų sukaktį, joje šiuo metu dirba virš 800 darbuotojų.