Elektroninis bilietas Alytuje – pirmųjų dienų skaičiai

Antradienį alytiškiams pristačius elektroninį bilietą mieste kilo naujosios kortelės bumas – alytiškiai skubėjo į Sodros bei Volungės stotelėse įsikūrusius informacinius punktus, kuriuose galėjo gauti ir papildyti e.bilieto kortelę. Taip pat korteles gausiai pildėsi autobusų stotyje ir miesto autobusuose.

Viso per pirmas e.bilieto gyvavimo dienas buvo išplatinta ir aktyvuota per 2.400 kortelių. Gausiausiai miestiečiai korteles pildėsi informaciniuose punktuose (49%) ir autobusuose (27%). Kiek mažiau keleivių įsigijo kortelę Alytaus autobusų stotyje (14%).

“Galim sakyti, kad Alytus muša rekordus. Labai smagu matyti tokį didelį susidomėjimą ir norą keliauti moderniai. Ir domisi visi – nuo moksleivių iki senjorų”, – pasakojo “Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka

Didžioji dalis keleivių į elektroninio bilieto korteles įnešė pinigus, už kuriuos atsiskaitoma už vienkartines keliones. Vidutinė papildymo suma pirmosiomis dienomis – 6 eurai. Vežėjai primena, kad kortelės elektroninę piniginę galima papildyti nuo 3 iki 50 €.

Per pirmas dienas kortelės taip pat buvo papildytos 198 mėnesiniais bilietais. Didžioji dalis jų yra pilnos vertės (41%) bei moksleivių mėnesiniai bilietai (37%). Mažiau įsigyta lengvatinių mėnesinių bilietų.

Elektroniniai bilietai taip pat buvo pildyti ir internetu. Pirmosiomis dienomis www.autobusubilietai.lt svetainėje papildytos 62 kortelės, vidutinė pildymo suma 10 €.

Anot vežėjų antrąją elektroninio bilieto veikimo dieną (balandžio 25 d.) net 10% keleivių Alytuje už vykimą autobusu jau atsiskaitė e.bilietu.

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka

Kauno autobusų stotyje – nemokamas „Kaunas Jazz” koncertas

Balandžio 24 d. „Kaunas Jazz“ festivalis pakvies visus Lietuvos džiazo gerbėjus į dainininko, kompozitoriaus Stepono Januškos ir kvarteto „Jazzway“ koncertą, kuris vyks netradicinėje ir visos Lietuvos miestus simboliškai jungiančioje vietoje – Kauno autobusų stotyje. Koncerto pradžia 19 valandą.

Antrus metus „Kaunas Jazz“ organizatoriai moderniai atsinaujinusią Kauno autobusų stotį festivalio pradžios koncertams renkasi neatsitiktinai.

„Kaunas Jazz“ festivalis nėra tik kauniečių, o greičiau visos šalies džiazo gerbėjų šventė. Mes kasmet plečiame festivalio geografines ribas, ieškome naujų, netradicinių erdvių, kuriose skambėtų džiazas, o juo galėtų pasimėgauti kuo daugiau klausytojų. Pernai įsitikinome, kad Kauno autobusų stotis – puiki ir tinkama vieta džiazo koncertams tiek simboline, tiek ir infrastruktūros prasme, todėl šiais metais ir vėl grįžtame čia“ – teigė „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

Pasiteiravus, ar Steponui Januškai koncertuoti tokioje neįprastoje aplinkoje – iššūkis,  atlikėjas buvo atviras: „Sakyčiau labai įdomi ir egzotiška vieta. Įdomus organizatorių sprendimas, kuris labai patinka visai grupei. Visuomet įdomu išbandyti naujas erdves muzikai. Manau, kad taip džiazą priartinsime prie gyvenimo“, – kalbėjo atlikėjas.

Laukia rekordinio skaičiaus lankytojų

Autobusų stoties atstovai teigia, kad praėjusiais metais „Kaunas Jazz“ koncertas sutraukė bene didžiausią lankytojų skaičių – renginio metu muzikos klausėsi apie 500 ne tik džiazo gerbėjų, bet ir netikėtai į koncertą patekusių žmonių.

„Praėjusiais metais autobusų stotis buvo užpildyta džiazo gerbėjais. Tarsi trumpam ji virto ne autobusų, o džiazo stotimi. Buvo sunku rasti laisvesnį kampelį. Prisimindami tą puikią nuotaiką ir žmonių džiaugsmą, negalėjome šiais metais aplenkti festivalio. Tikimės sulaukti daugybės kauniečių, kiek žinau, ir aplinkinių miestų džiazo gerbėjai planuoja užsukti, todėl tikimės ir vėl sulaukti rekordinio skaičiaus lankytojų“, – pasakojo „Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Visą festivalio, kuris šįmet vyksta su šūkiu „Be happy! Be Jazzy!“, programą galima rasti interneto svetainėje www.kaunasjazz.lt.

Dar daugiau patogesnių tarpmiestinių kelionių

Autobusų parkams kasmet vis atnaujinant transporto priemones kelionės tarpmiestiniais autobusais šalyje tampa patogesnės ir patrauklesnės. Jei susisiekimas tarp didžiųjų miestų jau įprastai vyksta naujais ir moderniais autobusais, tai atokesni miestai dar ne visuomet sulaukia jų.

Vis tik situacija keičiasi – nuo šio pavasario “Kautra” pradeda į Visaginą, Zarasus, Panevėžį, Ukmergę, Uteną keleivius vežti naujais ir moderniais “Kautra plius” autobusais.

Šie autobusai į Panevėžį važiuos papildomai du kartus per dieną – iš Kauno išvydami 6:30 bei 13:25. Iki šiol tokio tipo autobusai Panevėžį pasiekdavo kartą per dieną. Autobusai keleivius į Panevėžį veš pro Kėdainius, Ramygalą.

Tuo tarpu į Visaginą šio tipo autobusas vyks kartą per dieną, išvykdamas iš Kauno autobusų stoties 7 valandą ryte. Įprastu keleiviams maršrutu vyksiantis autobusas užsuks į Jonavą, Ukmergę, Uteną, Zarasus ir kitus mažesnius miestelius.

“Matome, kad ši paslauga keleiviams tiko, prigijo. Kiekvienais metais plečiame tinklą ir keleivius naujais autobusais vežame ne tik tarp didžiųjų miestų, bet vykstame ir į mažesnius miestus”, – minėjo įmonės marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Daugiau komforto keleiviui

“Kautra plius” – tai nauji, patogūs, vokiški „Setra“ autobusai su nemokamais filmais, muzika, e-žurnalais, 4G internetu, elektros lizdais, tualetu.

“Vykstant ilgesniais maršrutais patogi kelionė – labai svarbu. Keleiviai pageidauja didesnių tarpų tarp sėdynių, vietos kojoms, patogesnių sėdynių. O šiuose autobusuose keleiviams ir kelionės neprailgs – galės pramogauti “media centre”. Keleiviai visoje Lietuvoje įvertino šias paslaugas, dėl to ir plečiame tinklą”, – pasakojo M. Sakalauskas.

Šiuo metu Lietuvos keliais važiuoja net aštuoniolika tokio tipo autobusų. “Pliusiniai” maršrutai jungia didžiausius šalies miestus, pajūrį, siekia Druskininkus.

Visus autobusų tvarkaraščius galite rasti patogiai ir greitai internete www.autobusubilietai.lt

Gerino keleivių aptarnavimo ir pirmosios pagalbos žinias

Kasdien vežant keleivius įvyksta daugybė netikėtų situacijų. Siekiant į jas tinkamai sureaguoti, labai svarbu būti pasiruošus. Keleivių pervežimo įmonė “Kautra” toliau tęsia vienus didžiausių autobusų vairuotojų mokymų Lietuvoje, kurių metų jie gilina klientų aptarnavimo bei pirmosios pagalbos žinias. 

Keleivius sutikti su šypsena

Didžiąją mokymų dalį sudaro klientų aptarnavimo tema. Vairuotojai mokomi spręsti kritines situacijas, priimti greitus sprendimus, pozityviai aptarnauti keleivius.

“Mokymų metu norime, kad vairuotojai įgytų daugiau pozityvaus mąstymo ir požiūrio į klientą. Akcentuojame, kad tai ne raketų mokslas – keleiviui pakanka parodyti dėmesį, atsakyti į jo klausimus, suteikti paslaugas. Ir tai padaryti su gera nuotaika, šypsena. Ir viskas. Svarbu atrasti savyje motyvacijos ir pozityvaus požiūrio. Tuo mūsų vairuotojai visuomet pasižymėdavo, norime, kad taip ir toliau liktų”, – pasakojo “Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Mokymų metu be teorinės dalies buvo sprendžiamos ir praktinės užduotys, nagrinėjami konkretūs atvejai, pasitaikantys vairuotojų darbe.

Kautros vairuotojų mokymai

Pirmosios pagalbos žinios

Mokymų metu taip pat buvo rengiami pirmosios pagalbos kursai. Jų metu vairuotojai buvo mokomi kaip atlikti pradinį gaivinimą – kaip teisingai laikyti galvą, kur ir kiek spausti, kiek įpūsti.

“Kiekvieną dieną pervežame tūkstančius keleivių. Ir nežinai kas gali nutikti bet kurią akimirką. Keleiviui gali tiesiog pasidaryti bloga, jis gali nualpti. Tam vairuotojas turi būti pasiruošęs. Yra ne vienas atvejis kai vairuotojui laiku suteikus pirmąją pagalbą buvo išgelbėta gyvybė. Manau ir keleiviai jaučiasi saugiau žinodami, kad mūsų vairuotojai yra tam pasiruošę”, – pasakojo “Kautros” marketingo vadovas M. Sakalauskas.

Visas įgytas teorines žinias mokymų dalyviai galėjo pritaikyti ant specialiai skirtų manekenų. Šiemet mokymuose dalyvauja virš 200 įmonės vairuotojų.

Kautros vairuotojų mokymai