Į „Žalgirio“ rungtynes  – vairuojant krepšinio ekspertui

„Žalgirio ekspresu“ sirgalius į Eurolygos rungtynes vežantis Andrej – pavyzdingas krepšinio ir Kauno „Žalgirio“ gerbėjas. Kokiomis nuotaikomis iš rungtynių grįžta fanai bei ką Andrej krepšinio aikštelėje daro kitaip nei Jonas Valančiūnas? Apie visa tai pasakojime iš pirmų lūpų.

Laikai ir įpročiai pasikeitė

 „Žalgirio ekspreso“ autobuso vairuotojas Andrej Stručinskij į rungtynes aistruolius veža jau antrąjį sezoną. Kaskart pripildydamas po 49-55 vietų autobusą į rungtynes Kaune jis veža tiek kolektyvus, poras, vienišius, jaunus ir senus. Kaip tikina Andrej, „Žalgirio“ fanų amžius kuo įvairiausias, todėl nupiešti tipinio „žaliai baltų“ sirgaliaus neįmanoma.

„Į Kauną važiuojame ramiai – su gera nuotaika, pozityviai nusiteikę, būna draugų kompanijos rengia totalizatorius, kokiu skirtumu komandą laimės, o grįžtant nuotaikos jau įvairesnės. Kai komanda laimi, visas autobusas dainuoja „Mes laimėjom!“, netyla aplodismentai. Jei pralaimime, nuotaikos jau gerokai santūresnės, bet jokiu būdu ne agresyvios.

Dažnas nusiteikęs viltingai ir tiki mylima komanda, sako, jog reikia mokėti ir pralaimėti bei laukia pergalės kitose rungtynėse“, – įspūdžiais apie keliones su „Žalgirio“ fanais dalinasi Andrej.

Žalgirio ekspresas Kautra

 

Absoliutus krepšinio mylėtojas

Nors kelionės į Kauną planuojamos kone kiekvieną savaitę, pasirodo, Andrej akistata su krepšiniu vyksta ne tik darbe. Vyras dievina šį sportą ir su draugais mėto į krepšį beveik kiekvieną sekmadienį.

„Kadangi esu gana aukštas – 1,90 m. ūgio, dažniausiai užimu centro poziciją, kaip Valančiūnas. Tik kitaip nei jis, mėgstu dar ir tritaškius pamėtyti“, – juokiasi „Kautros“ vairuotojas Andrej.

Kadangi serga ir rungtynes stebi kartu su fanais, paklaustas apie bet kurį žalgirietį, „Žalgirio ekspreso“ vairuotojas turi savo nuomonę. Bet vis tik kapitonas sulaukia didžiausio jo palaikymo.

„Iš žalgiriečių labai patinka Paulius Jankūnas – jis visuomet ramus, savo vietoje, gerbia tiek komandos draugus, tiek sirgalius. Ir kai komanda pralaimi, iš jo veido matyti, jog jis jau galvoja apie kitas rungtynes ir jose vėl žaidimui atiduos visas jėgas. Tikras kapitonas, rimtas žaidėjas“, – žavisi Andrej.

Treneris Šarūnas Jasikevičius sulaukia ne mažiau simpatijų. Andrej nuomone, Š. Jasikevičius yra neeilinė asmenybė ir pavyzdys visiems. „Nežinau, ar turėsime dar tokių žaidėjų, koks buvo jis. Kaip treneris jis dar jaunas, o jau yra aukštame lygyje. Praėjus 5-10 metų, neabejotinai, gali būti geriausias“, – spėlioja ištikimas sirgalius.

Žalgirio ekspresas Kautra

Neapsieinama be kuriozų

Paklaustas, ar yra nutikę kuriozinių ar linksmų situacijų per visą bendrą jo ir „Žalgirio ekspreso“ istoriją, Andrej netrunka ilgai prisiminti. Pasirodo, važiuoti kartu su gerai nusiteikusia fanų kompanija, norisi ne vienam.

„Paprastai kiekvienas „Žalgirio ekspreso“ autobusas fanų laukia autobusų stotyje, vienoje ar kitoje sunumeruotoje aikštelėje. Kartą, kai turėjome 17.30 laiku išvažiuoti, po 10 minučių iš tos pačios aikštelės buvo suplanuota keleivinio mikroautobuso kelionė į Ukmergę. Kai autobusas buvo užpildytas,  patikrinau visus keleivius pagal sąrašą – viskas tvarkoje, matau, kad visi susirinko. Pradėjus važiuoti, žvilgtelėjau į veidrodėlį ir netikėtai pamačiau vieną senolę, įsitaisiusią su didžiuliais krepšiais. Kai paklausiau „ponia, o kur jūs keliaujate?“, ji ramiausiai atsakė, kad į Ukmergę ir paklausė, ar galėsiu pavežti. Išsiaiškinome, jog važiuojame į skirtingas puses, bet toje pačioje vietoje greitai jos lauks kitas, jau teisinga kryptimi važiuojantis autobusas. Močiutė puolė dėkoti, kad laiku ją pastebėjome, o mes kartu su fanais vėliau dar smagiai iš šios situacijos pasijuokėme“, – apie kuriozus autobusų stotyje pasakojo Andrej.

Žalgirio ekspresas Kautra

Apie „Žalgirio ekspresą“

Kauno „Žalgiris“ ir ilgametė komandos partnerė „Kautra“ ir šį sezoną veža krepšinio fanus stebėti Eurolygos rungtynių.

Sirgaliai stebėti rungtynes šiemet vežami net iš dešimties miestų: Vilniaus, Vievio, Elektrėnų, Žiežmarių, Alytaus, Prienų, Vilkaviškio, Marijampolės, Klaipėdos ir Druskininkų. Autobusai išvyksta iš autobusų stočių ar tarpmiestinio susisiekimo stotelių ir patogiai pasiekia „Žalgirio“ areną, o po rungtynių parveža atgal.

Sirgaliai  gali įsigyti akcinius paketus bei pirkti autobuso ir rungtynių bilietus atskirai bei taip stebėti rungtynes norimoje arenos vietoje. „Žalgirio ekspreso” bilietus galite įsigyti čia

Žalgirio ekspresas Kautra

Alytuje prieš Kalėdas į gatves išriedės nauji miesto autobusai

Šiandien Alytuje pasirašytos vežėjų konkurso sutartys. Viešojo transporto paslaugas, kartu su partneriu, įgyvendinsiančiu technologinius sprendimus – elektroninį bilietą, švieslentes  – Alytuje teiks kauniečių bendrovė „Kautra“.

„Pradėdami dirbti, viešojo transporto atnaujinimą laikėme vienu iš prioritetų.  Kurdami Alytaus miestą, kuo draugiškesnį šeimai ir aplinkai, siekėme, kad patogiu viešuoju transportu naudotųsi kuo daugiau alytiškių – ir mamų su mažais vaikais, ir moksleivių, ir senjorų. Tam, kad šios sutartys būtų pasirašytos tinkamai, užtikrinant geriausias sąlygas miesto gyventojams ir svečiams, darniai dirbo didelė savivaldybės specialistų komanda, “ – teigė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Kautra dirbs Alytuje

Svarbu tai, jog pasikeis ir maršrutai, keleiviai galės važiuoti ten, kur anksčiau autobusai nekursuodavo. Tikimasi, jog tvarkingi autobusai, nauji tvarkaraščiai padidins keleivių srautus bent 10 procentų.

„Alytiškiams rengiame Kalėdinę dovaną – naują, modernų viešąjį transportą. Konkurso sąlygose numatyta, kad darbus turime pradėti per mėnesį nuo oficialios sutarties pasirašymo – taip ir bus. Dirbame daug ir sunkiai tam, kad į naujus metus alytiškiai įriedėtų moderniu iš šiuolaikišku europietišku transportu ” – pasakojo UAB „Kautra” generalinis direktorius Linas Skardžiukas. “Alytuje keleivius veš vietiniai vairuotojai, kurie geriausiai žino ir supranta miestą. Kad ir kokiame mieste bedirbtume, visuomet keleivius veža vietiniai vairuotojai. Alytuje, administruodami autobusų stotį jau dirbame dešimt metų ir su vietiniais vairuotojais patirtis tikrai gera ”.

Pradėti keleivių vežimą planuojama dar iki Kalėdų, o įdiegti e.bilietus ir švieslentes – iki Velykų.

Kautra dirbs Alytaus mieste

„Keleiviai galės greičiau, paprasčiau ir pigiau atsiskaityti už kelionę elektronine bilieto kortele. 9 stotelių švieslentėse matys informaciją kada atvyks autobusas. Alytus turės modernų ir šiuolaikišką viešąjį transportą, tai bus žingsnis pirmyn. Tikiu, kad šis modernizavimas leis pritraukti ir naujų keleivių”, – pasakojo L. Skardžiukas.

Sutartis dėl viešojo transporto pasirašyta septyneriems metams su galimybe pratęsti dar trejiems metams. Alytaus savivaldybės skelbtame konkurse vežėjas laimėtojas įsipareigoja miesto gyventojus vežti naujais 2018 metais pagamintais 27 M2 klasės mažesniais žemagrindžiais autobusais bei 5 didesniais M3 klasės žemagrindžiais autobusais.

Ne vėliau kaip per penkis mėnesius bus įdiegta keleivių informavimo sistema bei elektroninis bilietas.

„Kautra” Alytuje dirba nuo 2008 metų, administruodama Alytaus autobusų stotį ir teikdama tarpmiestinio ir priemiestinio pervežimo, autobusų nuomos paslaugas.

Kraujo donorystės akcija „Kautroje”

Šį trečiadienį Kauno klinikų Kraujo centras lankėsi keleivių pervežimo įmonėje „Kautra“ ir surengė kraujo donorystė akciją. Jos metu surinktas kraujas skirtas Kauno klinikose gydomiems pacientams iš visos Lietuvos.Kraujo donorystės akcijoje dalyvavo administracijos darbuotojai, vairuotojai ir dirbtuvių atstovai.

„Jau tapo gera tradicija sulaukti Kraujo centro atstovų įmonėje. Yra puiki proga prisidėti prie gerų darbų, taip pat pasitikrinti sveikatą. Einame įmonėje visi – nuo direktorių iki šaltkalvių. Džiugu, kad kolegos noriai, neverčiami prisideda“, – kalbėjo „Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Anot Kraujo centro duomenų ligoninėse kraujo reikia kasdien: sudėtingų širdies, neurochirurginių operacijų metu, traumas patyrusiems pacientams, po gimdymo nukraujavusioms moterims, kraujo ir onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams bei suaugusiems.

Kraujo donorystė naudinga ir paties donoro sveikatai, nes skatina ląstelių atsinaujinimą ir stiprina imuninę sistemą.

Neeilinė proga – įmonėje dirba jau 50 metų

Šis rytas tarpmiestinių autobusų dispečeriui, Jonui Viselgai, nebuvo įprastas. Pradėjęs darbą jis išgirdo atriedantį ir garsiai signalizuojantį, kupiną jį sveikinančių kolegų, autobusą. Jonas mini šiais laikais gana retą progą – jis jau 50 metų dirba vienoje įmonėje.

Autobusą vairavęs “Kautros” generalinis direktorius kartu su kolegomis pasveikino jubiliatą prie specialiai papuošto autobuso. Dispečeriui buvo įteiktos  dovanos bei specialus riboto leidimo įmonės ženkliukas.

“Kai pažvelgi atgal, laikas labai greitai prabėgo. Atrodo dar neseniai pradėjau darbą įmonėje, o va jau kolegos su balionais ir autobusu sveikina. Metų atrodo nemažai, bet nesijaučiu toks ir senas”, – juokėsi Jonas.

Sveikinant kolegą penkiasdešimtmečio proga buvo specialiai apklijuotas autobusas su linkėjimu jubiliatui.

“Neeilinė proga, tad ir neeilinis sveikinimo “atvirukas”. Autobusas papuoštas šiuo linkėjimu važinės dar kurį laiką po Lietuvą. Džiaugiamės, kad Jonas tiek metų skyrė dirbdamas mėgiamą darbą. Labai vertiname jo atsidavimą ir profesionalumą”, – kalbėjo “Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Jonas Viselga įmonėje darbą pradėjo dar 1968 metais. Pirmas darbas “Kautroje” buvo už autobuso vairo. Vėliau dirbo mechaniku, o paskutinius trylika metų dirba dispečeriu. Jonui ne kartą buvo įteiktos įmonės padėkos, o prieš kelis metus Kauno miesto savivaldybėje ir J.Vileišio medalis.

Kol kas jis yra antrasis darbuotojas “Kautroje” išdirbęs daugiau nei 50 metų.

Atvyko nauji Alytaus miestui skirti autobusai

Pirmadienio rytą į “Kautros” autobusų parką įriedėjo penki nauji “Temsa” MD9 LE žemagrindžiai autobusai. Planuojama, kad šie autobusai veš Alytaus miesto keleivius.

“Visuomet gera priimti naujus autobusus į parką. Įlipi į autobusą, atrodo dar dažais visas kvepia. Bet darbas tik prasideda – technikai montuos visą reikalingą keleivių skaičiavimo ir kitą informacinę įrangą”, – pasakojo įmonės vadovas Linas Skardžiukas.

Naujuose “Temsa” MD9 LE žemagrindžiuose autobusuose yra 30 sėdimų ir 33 stovimos vietos. “Kautra” yra paskelbta Alytaus miesto keleivių pervežimo konkurso nugalėtoja.


Pradėti ruošti Alytaus miestui skirti autobusai

Nors spalio pradžioje ir buvo paskelbtas Alytaus miesto keleivių pervežimo konkurso nugalėtojas, bendradarbiavimas dar nėra pradėtas oficialiai – nėra pasirašyta sutartis tarp savivaldybės ir laimėtojo. Tam trukdo teisiniai procesai – teismui teikiamos pretenzijos dėl konkurso nugalėtojo. Apie jau vykdomus darbus, keliamų pretenzijų nepagrįstumą pasakoja konkurso laimėtojos UAB “Kautra” generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

“Konkurso sąlygose numatyta, kad darbus turime pradėti per mėnesį nuo oficialios sutarties pasirašymo. Darome viską, kad taip ir būtų. Autobusai jau stovi mūsų kieme, kolegos ir partneriai dirba iš peties, kad autobusai būtų paruošti ir darbą galėtų pradėti dar šiais metais. Autobusai yra apipavidalinami, montuojamos švieslentės, keleivių skaičiavimo ir visa reikalinga technika. Tikiu, kad artimiausiu metu pasirašysime sutartį ir viskas taps oficialu”, – pasakojo “Kautros”  vadovas.

Nauji autobusai Kautra Alytus

Vežėjai įtaria, kad teikiamos pretenzijos tėra kitų konkurso dalyvių nenoras pripažinti pralaimėjimo ir trukdymas procesui.

“Matome, kad yra noras iš išorės trukdyti procesui, jį vilkinti. Jei yra dvejojančių, kad įvykdysime savo įsipareigojimus, kviečiu į mūsų dirbtuves, tegul atvyksta ir savo akimis pamato kaip vyksta darbas. Autobusai nauji, dar kvepia dažai. Kad ir kaip suiteresuoti asmenys to nenorėtų mes darome viską, kad galėtume alytiškiams įteikti Kalėdinę dovaną – naują, modernų viešąjį transportą”, – minėjo vežėjų atstovas.

Alytaus miesto savivaldybės skelbtame konkurse vežėjas laimėtojas įsipareigoja miesto gyventojus vežti 27 mažesniais M2 klasės žemagrindžiais autobusais bei 5 didesnės talpos M3 klasės žemagrindžiais autobusais.

Autobusai ruošiami Kautra Alytus

“Žinau, kad konkursą laimėjome sąžiningai ir artimiausiu metu pasirašysime sutartį. Tad ir naujų autobusų ruošimo procesą pradėjome drąsiai ir nedvejodami. Laimėjome pasiūlę geriausią kainą. Tikiu, kad pasiūlysime ir geriausią paslaugą Alytaus miestui”, – pasakojo L. Skardžiukas.

UAB “Kautra” Alytuje dirba nuo 2008 metų teikdama tarpmiestinio ir priemiestinio pervežimo, autobusų nuomos paslaugas. Įmonė taip pat administruodama Alytaus autobusų stotį.

Autobuso vairuotojas Valdas M. Mikutavičiaus radijo laidoje

Kokia yra vairuotojo darbo diena, kur sudėtingiausia vairuoti autobusą, kaip pasikeitė keleiviai ir vairavimo sąlygos Marijono Mikutavičiaus vedamoje LRT radijo laidoje “Darbas – ne vilkas” pasakojo “Kautros” vairuotojas Valdas Pervazas.  

Radijo laida „Darbas – ne vilkas” yra apie gyvenimo rutinoje besisukančius įdomius žmones, kurių neapibrėžia tik jų profesija. Visą Valdo ir Marijono interviu galite išklausyti čia:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013705813/darbas-ne-vilkas-2018-11-06-12-12#wowzaplaystart=0&wowzaplayduration=2556000