Vykimas 51 maršrutu pratęsiamas mėnesiui

Šią savaitę kauniečius pasiekė žinia apie nutraukiamą 51 maršrutinių taksi maršrutą. Vis tik įsiklausius į viešąją nuomonę, po diskusijų su savivaldybės transporto skyriumi, nuspręsta vykimą 51 maršrutu pratęsti mėnesiui – iki lapkričio 1 dienos imtinai.

“Kartais sprendimai turi būti greiti ir nepopuliarūs, bet turime atsižvelgti ir į keleivių interesus. Matome, kad daliai keleivių šis sprendimas gali sukelti nepatogumų ir viliamės, kad toks kompromisas padės suminkštinti 51 maršruto keleivių perėjimą į kitas miesto transporto alternatyvas”, – kalbėjo vežėjų atstovas Mindaugas Sakalauskas.

Per spalio mėnesį bus išanalizuota situacija ir miestiečiams pateiktos alternatyvos keliauti visuomeniniu transportu 51 maršruto trasoje.

“Per šį laiką miestas turės galimybę peržiūrėti maršrutus, išanalizuoti situaciją ir pateikti kauniečiams alternatyvą. Kauniečiais bus pasirūpinta tinkamai”, – minėjo pašnekovas.

Kaip buvo pranešta anksčiau šiuo žingsniu siekiama, kad maršrutinių taksi veikla Kaune taptų nenuostolinga.

“Darome viską, kad galėtume toliau tęsti darbą maršrutiniais taksi Kauno mieste. Maršrutiniai taksi nėra finansuojami iš savivaldybės ir turi išlaikyti save patys. Matome, kad komercinis transportas socialinės paslaugos teikti tokiomis sąlygomis negali. Ne kartą kalbėjome su miesto atstovais, darėme viską, kad maršrutiniai taksi taptų miesto visuomeninio transporto dalimi. Deja to padaryti nepavyksta kai partneriai nenori to paties. Nematydami perspektyvos turime peržiūrėti maršrutus ir nerentabilių atsisakyti. Sprendimas nėra lengvas, bet jis deja būtinas”, – pasakojo vežėjų atstovas.

Iki lapkričio 1 dienos (imtinai) 51 maršruto mikroautobusai važiuos įprastomis trasomis, jų grafikus galima rasti adresu www.kvt.lt

Įgyvendinamas viešojo transporto pasiekiamumą gerinantis projektas

ES fondų investicijų veiksmų programa

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

UAB „Kautra” nuolat investuodama į autobusų parką ir siekdama pagerinti viešojo transporto pasiekiamumą, pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 4 prioriteto „Energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimas“ 04.5.1-TID-K-519 priemonę „Viešojo transporto paslaugų prieinamumo didinimas”, įgyvendina projektą „Keltuvų judėjimo negalią turintiems žmonėms, dviračių laikiklių ir švieslenčių įrengimas autobusuose”. 

Projekto tikslas autobusuose įrengti keltuvus judėjimo negalią turintiems žmonėms bei švieslentes – regėjimo, klausos negalią turintiems žmonėms. Taip pat siekiant pagerinti darnaus ir ekologiško transporto sąlygas įrengti dviračių laikiklius, skirtus dviračiams vežti. Tikslas pasiektas 70-yje transporto priemonių įrengus tiksle numatytas viešojo transporto paslaugų prieinamumo didinimo priemones.

„Turėdami vieną jaunausių keleivinio transporto autobusų parkų Lietuvoje džiaugiamės, kad galime jį pritaikyti ir dar platesnei keleivių auditorijai – judėjimo, regėjimo ir klausos negalią turintiems žmonėms. Manau kiekvienas turi teisę patogiai keliauti, ateityje tokių autobusų tik daugės”, –  pasakojo „Kautros” generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Apklausa: kodėl keleiviai nesisega saugos diržų?

Viešojoje erdvėje pradėjus vis daugiau kalbėti apie saugų keliavimą tarpmiestiniais autobusais ir poreikį segtis diržus vežėjai savo iniciatyva surengė apklausą keleiviams.

Apklausos metu buvo siekiama sužinoti kiek keleiviai žino apie saugų keliavimą, kokios priežastys lemia tai, kad jie nesisega saugos diržų kelionės metu. Rezultatais dalinasi vežėjos „Kautra” atstovas Mindaugas Sakalauskas.

Apklausos metu internetinėje svetainėje www.autobusubilietai.lt buvo apklausti skirtingų šalies autobusų vežėjų keleiviai. Viso buvo apklausti 792 vartotojai pirkę ar ieškoję autobusų bilietų internetu. Net 68% dalyvavusiųjų apklausoje minėjo, kad nesisega saugos diržų kelionės metu.

„Iš apklausos matome, kad tai yra kompleksinis klausimas. Keleiviai nežino apie būtinybę segtis diržus, ne visų vežėjų autobusai turi diržus, o dalis keleivių dar nesupranta poreikio keliauti saugiai. Tam rudens pradžioje  darėme akciją, kuomet „Kautros” administracijos darbuotojai lipo į autobusus ir priminė keleiviams apie saugos diržų svarbą. Lipo ir direktoriai, ir vadybininkai, ir stočių vadovai. Tai buvo ir pagalba vairuotojams ir priminimas, kad jie taip pat atkreiptų keleivių dėmesį į šią temą. Buvo puiki proga išeiti iš kabinetų ir pabendrauti su keleiviais”, – pasakojo vežėjų atstovas.

Didžioji dalis apklaustųjų (30%) paklausus kodėl nesisega saugos diržų atsakė, kad jų autobusuose tiesiog nėra.

„95% mūsų tarpmiestinių autobusų turi saugos diržus. Šiuo metu dirbame, kad visas 100% „Kautros” tarpmiestinių autobusų turėtų saugos diržus. Lietuvos transporto saugos administracijos iniciatyva leido dar kartą peržiūrėti savo autobusų parką, atkreipti dėmesį į šį svarbų klausimą”, – kalbėjo „Kautros” atstovas.

Pagal apklausos duomenis beveik pusė (48%) apklaustųjų nežinojo apie būtinybę segtis saugos diržus kelionės tarpmiestiniu autobusu metu. Pasak vežėjų atstovo šiuo metu daug dirbama informuojant keleivius apie saugos diržų svarbą.

 

Lėlių teatro pasirodymas Kauno autobusų stotyje

Gegužės mėnesį Kauno valstybiniame  lėlių teatre  prasidėjo pastato rekonstrukcija. Pastoliais ir apsauginėmis tvoromis apsuptas teatras  labai tikisi žiūrovus pakviesti į atnaujintą salę  prieš Kalėdas.

„Laikinai netekę savo namų, ketiname dažniau leistis į gastroles  po Lietuvos regionus ir  atokiau nuo didžiųjų miestų gyvenantiems vaikams atvežti naujausius ir laiko patikrintus spektaklius, plačiai atveriančius duris į magišką pasakų, vaizduotės ir išmonės pasaulį,“ – mintimis apie naująjį sezoną dalinosi teatro vadovas Sigitas Klibavičius.

Laukiančių kelionių perspektyva  padiktavo ir 61 – ojo lėlių teatro sezono atidarymo vietą  – Kauno autobusų stotį, mielai sutikusią priglausti lėlininkus su žaismingu spektakliu  apie kaprizingąjį Zuikutį.

Rugsėjo 6 dieną daugiau nei 100 moksleivių iš Kauno rajono mokyklų Laukiamojoje stoties salėje buvo „apdovanoti“  nuotaikingu, interaktyviu KVLT spektakliu  „Zuikio kaprizai“.

„Turbūt nėra geresnės vietos teatrui nei pradėti kelionę po visą šalį nei Kauno autobusų stotis. Pirmas toks pasirodymas vaikams autobusų stotyje. Labai patiko, daug šypsenų ir nuoširdžios geros energijos“, – pasakojo Mindaugas Sakalauskas „Kautros“ marketingo grupės vadovas.