„Kaunas Jazz“ festivalio atidarymas Kauno autobusų stotyje

„Kaunas Jazz“ festivalio gerbėjai skaičiuoja dienas ir su nekantrumu laukia, kuomet balandžio 19-30 d. po Lietuvą nuvilnys jau 28-asis tarptautinis džiazo festivalis. Organizatoriai įsitikinę, kad festivalis yra ne tik kauniečių, bet visos Lietuvos džiazo gerbėjų šventė, tad labai simboliška, kad balandžio 19 d. 19 val. festivalio atidarymas įvyks netradicinėje erdvėje – Kauno autobusų stotyje, kurioje pasirodymą surengs Kotryna Juodzevičiūtė su grupe.

Neseniai Lietuvos „Eurovizijos“ finale kovojusi dėl galimybės atstovauti Lietuvai Lisabonoje, talentinga jaunosios kartos atlikėja su džiaugsmu šiais metais priėmė organizatorių iššūkį – atidaryti „Kaunas Jazz 2018“ festivalį netikėtoje erdvėje – ir tam kruopščiai ruošiasi. Drauge su profesionaliu atlikėjų kolektyvu ji ruošia išskirtinę programą.

Kauno autobusų stotis

Pasiteiravus, ar K. Juodzevičiūtei nėra iššūkis suderinti skirtingus muzikos žanrus ir rengtis tokiems skirtingiems pasirodymams, jaunoji atlikėja buvo atvira: „Muzika neturi sienų. Neskaldau jos į tai – ką „galiu“ dainuoti ir į tai – ko ne. Man įdomūs visi žanrai, įvairios scenos. „Eurovizijoje“ matėte mano vieną pusę, „Kaunas Jazz“ scenoje – kitą, o galbūt dar kitame renginyje pamatysite ir dar kitokią mane. Jų yra begalės ir dėl to džiaugiuosi“, – kalbėjo atlikėja.

Kaip teigia festivalio „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas, tokia netikėta festivalio atidarymui erdvė yra ne atsitiktinumas. „Tai daugiau simbolinis gestas, kuriuo norime dar kartą patvirtinti ilgus metus mūsų, kaip organizatorių, žodžius, kad Kaunas per festivalį tampa tikra Lietuvos džiazo sostine, vienijančia džiazo mylėtojus iš visos Lietuvos. Šiemet mūsų festivalio partneriai „Kautra“ yra pasirengę ne tik patogiai atvežti, bet ir pasitikti visus atvykstančius į „Kaunas Jazz 2018“ festivalio koncertus“, –  mintimis apie idėją surengti festivalio atidarymą Kauno autobusų stotyje dalijosi J. Jučas.

Kauno autobusų stotis

Į Skandinaviją važiuoja su nauja jėga

Praeitais metais Skandinavijoje turistus pradėjusi vežti UAB “Kautra” džiaugiasi rezultatais ir šiemet dvigubina pajėgumus. Šį sezonąi bendrovė papildė savo parką 11 naujais “Scania” autobusais, kurie turistus veš Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Suomijoje bei Vokietijoje, Belgijoje ir Olandijoje.

“Skandinavijoje daugiausiai vežame turistus iš tolimųjų rytų, Europos, Pietų ir Šiaurės Amerikos. Itin didelis dėmesys skiriamas keleivių aptarnavimo kokybei, kad keleivių įnoriai būtų išpildyti, jiems nieko netruktų, kad atvyktume laiku. Bet tai mums nėra naujiena, įmonėje vairuotojai nuolat tobulinasi, jiems organizuojami mokymai”, – pasakojo Karolis Karaitis, “Kautros” autobusų nuomos skyriaus vadovas.

Anot pašnekovo, dirbant Skandinavijoje, sudėtingesnės vairavimo sąlygos. Didžiuliai išbandymai tenka transporto priemonėms, dėl dažnai besikeičiančių oro sąlygų bei važiavimo vingiuotais kelių kalnais, kur dažnai sudėtinga prasilenkt dviems transporto priemonėms.

“Autobusuose visuomet turime ratų grandines, nes kalnuose net ir pavasarį ar rudenį gali jų prireikt. Šiais metais investuojame į naujus autobusus norėdami eliminuoti gedimų galimybes”, – mini K. Kairaitis.

Dirbti į Skandinaviją išvyksta 11 visiškai naujų “Scania Touring Higer” autobusų. 50 vietų autobusai aprūpinti naujausia įranga, reikalinga turistiniams autobusams. Pasak K. Kairaičio, preliminari investicija į naujų autobusų pirkimą – iki 3 mln. eurų.

“Skandinavijoje dirbame ištisus metus. Paskaičiavome, kad per sezoną visi autobusai nuvažiavo iki 1 mln. kilometrų. Lyginant su praeitais metais, siunčiame dvigubai daugiau autobusų, nes esam patenkinti darbo rezultatais”, – minėjo vežėjų atstovas.

„Parkuok ir važiuok” Kauno autobusų stotyje

Kauno autobusų stotis pristato dar vieną naujieną. Nuo šiol keliauti autobusais bus dar patogiau, kauniečiai galės naudotis nauja “Parkuok ir važiuok” paslauga.

Nemokamas automobilio parkavimas

Paslauga labai paprasta – atvyksti į autobusų stotį automobiliu, jį palieki požeminėje aikštelėje ir kelionę tęsi autobusu. Sugrįžęs į stotį informacijoje atsiimi nemokamo parkavimo kodą ir keliauji automobiliu. Automobilio parkavimas – nemokamas.

“Tai puiki galimybė suderinti kelionę automobiliu ir autobusu. Mes nenorime konkuruoti su automobiliais, norime kad šie keliavimo būdai vienas kitą papildytų. Kelionės autobusu metu gali ilsėtis, padirbėt, žiūrėti filmą, nekreipti dėmesio į eismo sąlygas. O po jos vėl patogiai sėstis į savo automobilį ir važiuoti namo”, – kalbėjo Kauno autobusų stoties vadovė Laima Pakusienė.

Pigesnės kelionės autobusu

Kad paslauga būtų dar patrauklesnė vežėjai pasirūpino pigesnėmis kelionėmis. Keleivis pasinaudojęs “Parkuok ir važiuok” paslauga – gaus 20% nuolaidą kitai kelionei. Nuolaidą gaus atsiimdamas kodą nemokamam automobilio parkavimui.

Nemokamo parkavimo kodą keleivis gali atsiimti autobusų stoties informacijoje pateikęs autobuso bilietą. „Parkuok ir važiuok” paslauga galioja perkant tarpmiestinius „Kautros” bei tarptautinius „Eurolines” autobusų bilietus.

Darbinės ar poilsinės kelionės

Keleiviai turės dvi galimybes nemokamai parkuoti automobilius – vieną arba tris paras. Norint parkuoti nemokamai vieną parą bilieto kaina turės būti ne mažesnė nei 7 eurai, parkuojant trims dienoms – ne mažesnė nei 25 eurai.

“Manau ši paslauga puikiai tiks keliaujant darbo reikalais ar poilsiaujant savaitgalį. Nemokamai parkuoti automobilį bus galima iki trijų dienų. Tad gali autobusu keliauti su šeima į pajūrį ar artimąjį užsienį, palikęs automobilį stoties parkinge. Nereikia vargti vairuojant ar nuvykus ieškoti vietos automobiliui, už ją mokėti”, – minėjo stoties vadovė.

„Parkuok ir važiuok” paslauga galima naudotis perkant autobuso bilietus Kauno autobusų stoties kasose, savitarnos terminale ar internetu. Projekto iniciatoriai “Kautra” ir “Rimi”.

Parkuok ir važiuok, Kautra

Tobulino pirmosios pagalbos ir bendravimo įgūdžius

Kiekvieną dieną vežant keleivius, bendraujant su jais įvyksta daugybė netikėtų situacijų. Norint į jas tinkamai sureaguoti, būtina pasiruošti, mokytis. “Kautra” toliau tęsia vienus didžiausių autobusų vairuotojų mokymų Lietuvoje.

Šiemet vykusiuose mokymuose dalyvavo virš 150 įmonės vairuotojų. Mokymai buvo sudaryti iš dviejų dalių – pirmosios pagalbos ir klientų aptarnavimo temų.

Kautros vairuotojų mokymai

Praktiniai pirmosios pagalbos kursai

Pirmosios pagalbos mokymų metu daugiausiai dėmesio buvo skirta pradiniam gaivinimui: kaip teisingai laikyti galvą, kur spausti, kiek įpūsti.

“Mokėme vairuotojus ir stengėmės įkvėpti tikėjimo savo gebėjimais padėti kitiems. Kad sunegalavus žmogui jie nepasimestų. Džiaugiamės, kad keleiviai galės jaustis saugiau, žinodami, jog vairuotojai moka suteikti reikiamą pagalbą”, – pasakojo pirmosios pagalbos mokymų lektorius P. Kačinskas.

Visas įgytas teorines žinias mokymų dalyviai galėjo pritaikyti besipraktikuodami ant specialiai tam skirtų manekenų.

“Laiku atpažinus ir informavus medikus kur kas lengviau ne tik išsaugoti sveikatą, bet ir gyvybę. Patiko, kad vairuotojai aktyviai uždavinėjo klausimus, aiškinosi aktualius dalykus bei norėjo išmokti kaip suteikti pirmąją pagalbą”, – kalbėjo P. Kačinskas.

Pirmosios pagalbos kursai Kautros vairuotojams

Gerino keleivių aptarnavimo įgūdžius 

Didžiąją mokymų dalį sudarė klientų aptarnavimo, bendravimo su jais tema. ”Kautros” vairuotojai buvo mokomi spręsti kritines situacijas, priimti greitus sprendimus.

Mokymuose ugdome pozityvų mąstymą ir požiūrį į klientą. Daugumoje situacijų svarbiausia tinkamai suteikti paslaugas, atsakyti į klientų klausimus ir parodyti jiems dėmesį. Tikiu, kad jei ir kils kokių sunkumų ateityje, po šių mokymų vairuotojai ras sprendimus”,  – kalbėjo mokymų lektorius Darius Rupšlaukis.

Mokymų metu be teorinės dalies buvo sprendžiamos ir praktinės užduotys, nagrinėjami konkretūs atvejai pasitaikantys darbe.

“Mūsų vairuotojai jau ilgą laiką vertinami už kokybišką aptarnavimą, mandagų bendravimą su keleiviais. Tai tarsi mūsų vizitinė kortelė. Juk, kad ir kokie nauji ar modernūs autobusai bebūtų, svarbiausias lieka žmogus. Tai vairuotojas, kuris kasdien bendrauja su keleiviu, jam padeda. Tikiu, kad mokymai padės palaikyti aukštą keleivių aptarnavimo lygį”, – kalbėjo “Kautros” marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Mikroautobusų keleivėms maloni dovana

Šį ryt keleivės Kaune į darbą ar mokymosi įstaigas vykusios mikroautobusais buvo maloniai nustebintos. Maršrutiniai taksi buvo stabdomi ir keleivėms juose buvo įteikiamos tulpės.

“Buvo netikėta, bet labai malonu. Iš karto geresnė nuotaika keliaujant į darbą”, – pasakojo keleivė Eglė.

Mikroautobusuose kalbintos keleivės vieningai teigė visuomet laukiančios šios gražios šventės.

“Nors yra bumbančių, kad tai sovietinė šventė, man visuomet patinka gauti gėlių. Visada laukiu iš vyro puokštės. Juk gėlės gražu, primena, kad ateina pavasaris, kad ir taip snieguota šiandien”, – juokėsi keleivė Nijolė.

„Žalgirio ekspresas” – keliauk į Eurolygos rungtynes autobusu

Šį penktadienį keliaujam stebėti „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahce” kovos Kaune. Kaip visada – autobusais nuvešime jus iki pat arenos, o po rungtynių parvešime atgal. Keliaujam palaikyti „Žalgirio” greitai ir patogiai.

Bilietai internetu ir stočių kasose

„Žalgirio ekspreso“ bilietus ir paketus  galima įsigyti Alytaus, Vilkaviškio, Prienų autobusų stočių kasose ir Druskininkų Infotaške (Turgaus stotelė, M.K.Čiurlionio g.) bei internetu www.zalgiris.lt.

Stebėk rungtynes geriausiose vietose 

Jei turite mėgstamiausią vietą arenoje ir norite rungtynes žiūrėti iš jos – puiku. Įsigykite atskirai kelionę autobusu ir bilietą pasirinktoje arenos vietoje. Keliauti su „Žalgirio ekspresu” gali ir savarankiškai norimose vietose bilietus įsigiję gerbėjai bei sezono abonementų savininkai.

Įsigyk akcinį paketą 

Keliaukite į Eurolygos rungtynes palaikyti „Žalgirio” patogiai ir nebrangiai. Įsigykite akcinį paketą – kurį sudaro kelionės autobusu bilietas ir bilietas 314-315 arenos sektoriuose. Primename, kad kelionės ir rungtynių bilietas įsigyjami atskirai – autobuso bilietą parodysite vairuotojui lipdami į autobusą, o rungtynių bilietą eidami į areną.

Kelionė “Kautros” autobusu

„Žalgirio ekspreso” autobusai į Kauną pajudės:

  • iš Vilniaus autobusų stoties, 22, 24, 25 išvykimo aikštelių, 17:30 valandą
  • iš Marijampolės autobusų stoties, 18 valandą.
  • iš Alytaus autobusų stoties, 2 aikštelės, 18 valandą.
  • iš Vilkaviškio autobusų stoties,  17:30
  • iš Prienų autobusų stoties, 2 aikštelės, 18:30
  • iš Druskininkų autobusų stoties, 16:30
  • Iš Elektrėnų tarpmiestinių autobusų stotelės, 18:30 valandą
  • Iš Klaipėdos autobusų stoties, 1 aikštelės, 16:20

„Kautros“ autobusai krepšinio gerbėjus atveš iki pat „Žalgirio arenos“. Po rungtynių autobusas 30 minučių lauks sirgalių prie arenos ir parveš juos į autobusų stotį, iš kurios atvyko.

 

Klaipėdiečiai išbandė naująjį rinktinės autobusą

Klaipėdiečiai krepšinio fanai jau turėjo galimybę išbandyti naująjį rinktinės autobusą. Lietuvos krepšinio federacijos ir „Kautros” organizuotos akcijos metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai į Pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Kosovu galėjo nuvykti naujuoju rinktinės autobusu. Ir tai padaryti visiškai nemokamai. Be to kiekvienas įlipęs į autobusą taip pat gavo nemokamą bilietą į rungtynes Lietuva – Kosovas.

Akcija susilaukė sėkmės – autobusas buvo kupinas krepšinio fanų. Keleiviai galėjo išbandyti erdvų ir modernų autobusą, kuriuo į rungtynes ir treniruotes vyksta geriausi šalies krepšininkai.