Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei – naujo dizaino autobusas

Jau ne vienerius metus besitęsianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir vienos didžiausių Lietuvos keleivių vežėjų, „Kautros“, draugystė, šį kartą pateikią malonią naujieną. Rinktinė nuo šiol savo reikmėms turės naują nuolatinį autobusą. Rinktinė juo naudosis per visas treniruočių stovyklas, vyks į oficialias ir kontrolines rungtynes Lietuvoje.

Naujas išorės ir vidaus dizainas

Nepastebėti rinktinės autobuso bus sunku, nes jo išorę puošia naujo dizaino elementai – stilizuotas Vyčio ir degančio krepšinio kamuolio logotipai, kurie simbolizuoja tautos vienybę ir pergales. Tradiciškai, autobuso priekyje puikuojasi Lietuvos rinktinės šūkis „Mes už Lietuvą“.

„Krepšinio rinktinei, kaip visuomet, – tik geriausi autobusai. Šis vokiškas „Setra“ autobusas yra vienas naujausių ir moderniausių mūsų parke. Autobuse įdiegta naujausia technika, jis didelis ir erdvus. Labai patogios sėdynės, dideli tarpai tarp jų tinkami net ir aukščiausiems krepšininkams”, – kalbėjo „Kautros“ marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Rinktinės autobusas ne tik ypatingai apklijuotas iš išorės. Jo vidus keleivius taip pat pasitinka atnaujintas. Kiekvieną sėdynę puošia sėdynių antsiuvai su jau minėtu šūkiu „Mes už Lietuvą“, o virš galinių durų yra specialus užrašas „Galingi iš naujo“, kurį išlipdami iš autobuso simboliškai trinkteli krepšininkai.

Galės išbandyti visi norintys

Kad krepšininkams neprailgtų kelionės, autobuse veikia 4G internetas, yra elektros lizdai, galima nemokamai žiūrėti filmus ar klausytis muzikos media centre.

„Tikrai džiugu, kad į treniruotes ir rungtynes galime keliauti labai patogiai ir komfortabiliai. Ypač tai aktualu mums, aukštesniems krepšininkams. Čia erdvu ir patogu, o ir laikas tikrai neprailgsta, nes autobuse yra internetas bei kitos pramogos. Dar smagiau, kad tai bus ne tik rinktinės autobusas, o juo galės važiuoti ir visi mūsų sirgaliai visoje Lietuvoje. Taip tik dar labiau stiprės tarpusavio ryšys“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas Kšištofas Lavrinovičius.

Naujausiu rinktinės autobusu, kai jo nenaudos krepšininkai, galės keliauti visi norintys ir keliaujantys tarpmiestiniais maršrutais. Autobusas aptarnaus didžiuosius miestus, jungiančius „Kautra plius“ maršrutus.

Į kelią išvyko pasipuošę trispalvėmis peteliškėmis

Vasario 16 dieną, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį “Kautros” autobusų vairuotojai į kelius išvyko pasipuošę patriotiškomis spalvomis. Jie dėvėjo trispalves peteliškes.

“Man patinka visas tas dėl šimtmečio kilęs ažiotažas. Pats mielai pasirišau peteliškę dar kelias dienas iki vasario 16-tosios. Keleiviai priima labai teigiamai su šypsenomis, pagiria“, – pasakojo tarpmiestinių pervežimų vairuotojas Raimundas Tiškus.

Vasario 16 dieną į Lietuvos kelius pasidabinę išvyko daugiau nei 600 vairuotojų. Vairuotojai pasipuošė peteliškėmis, o vairuotojos specialiomis sagėmis.

“Norėjome prisidėti prie šios puikios šventės minėjimo. Turėjome minčių puošti autobusus, galbūt stotį, bet vėliau supratome, kad būtent vairuotojas sutinka kiekvieną keleivį, su juo bendrauja. Manau kad ši nedidelė, bet šilta detalė puikia tinka šia proga”, – kalbėjo “Kautros” marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

 

Paroda signataro atminimui autobusų stotyje

Kauno autobusų stotyje vasario 16-tąją taip pat buvo minima nepriklausomybės šimtmečio sukaktis. Keleivių laukimo salėje atidaryta paroda, skirta Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Saliamono Banaičio atminimui.

“Vasario 16-toji yra puiki diena priminti kauniečiams apie Nepriklausomybės Akto signatarą S. Banaitį. Žmogų, kuris prisidėjo prie to, kad stotis būtų įbūtent šioje vietoje, kur yra dabar. Priminti apie tai kad jis buvo vienas iš pirmųjų Kauno autobusų stoties vadovų. Ši paroda yra tarsi padėka jam šimtmečio proga”, – kalbėjo “Kautros” atstovas.

Saliamonas Banaitis tarpukariu pasirūpino, kad Kauno autobusų stotis iš tuomet buvusios nepatogios keleiviams vietos, Nemuno krantinėje, būtų perkelta į dabartinę vietą.

„Parodos pagalba norime supažindinti kauniečius ir šalies keleivius su S. Banaičiu kaip asmenybe. Papasakoti kaip jis prisidėjo prie autobusų stoties, ką gero nuveikė šalies labui. Turbūt ne visi žino, kad jis buvo ir pirmosios lietuviškos spaustuvės, gimnazijos, garlaivių bendrovės įkūrėjas. Smagu, kad stotis turi sąsajų su tokiu šviesiu ir veikliu žmogumi“, – pasakojo M. Sakalauskas.

Į parodos pristatymą atvyko ir Saliamono Banaičio anūkas Sigitas, šiuo metu gyvenantis JAV.

„Man labai malonu ir šilta, kad seneliui rodomas toks dėmesys, kad jis prisimenamas.  Smagu buvo dar kartą pamatyti nuotraukas ir prisiminti senelį. Jis buvo labai aktyvus žmogus”, – kalbėjo Sigitas Banaitis.

Planuojama, kad S. Banaičiui skirta paroda autobusų stotyje bus eksponuojama iki kovo 11 dienos.

Maršrutinių taksi keleiviams svarbios dovanos

Ryte kauniečiai, keliaujantys maršrutiniais taksi buvo maloniai nustebinti. Policijos pareigūnai stabdė mikroautobusus ir įlipę keleiviams dovanojo atšvaitus.

Rytinė akcija organizuota norint dar kartą atkreipti dėmesį į saugumą kelyje tamsiu paros metu.

“Svarbu prisiminti, kad keleiviai išlipę iš autobusų toliau dalyvauja eisme. Tuomet atšvaitas ir turi atlikti savo darbą. Smagu, kad keleiviai pozityviai priėmė dovanas. Vis tik norėtųsi matyti daugiau kauniečių, dėvinčių atšvaitus“, – kalbėjo viena iš akcijos organizatorių, bendruomenės pareigūnė Reda Antanavičiūtė.

Anot pareigūnų, nors kasmet ir išdalinama tūkstančiai atšvaitų, ne visi eismo dalyviai juos dėvi.

Priminė apie e.bilieto papildymą

Policijos akcijos metu keleiviams buvo dalijami atšvaitai ant kurių buvo užrašas primenantis apie e.bilietų papildymą maršrutiniuose taksi.

“Norėjome šia akcija taip pat priminti keleiviams, kad savo elektroninius bilietus jie gali pasipildyti maršrutiniuose taksi. Ir nesvarbu ar tai mėnesinis, ar vienkartinis bilietas. Ar tai e.bilietai skirti keliauti maršrutiniais taksi ar autobusais ir troleibusais. Papildysime visus norinčius”, – pasakojo “Kautros” marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

E.bilietas maršrutiniuose taksi veikia jau daugiau nei metus laiko. Už keliones galima sumokėti vienkartiniais (1,1 €) ar mėnesiniais e.bilietais (35 €).

„Žalgirio ekspresas” atveža du tūkstantąjį faną

Šiandien „Žalgirio arena“ ne tik vėl bus sausakimša, bet ir sulauks du tūkstantojo fano, atvykstančio „Žalgirio ekspreso“ autobusu. Į Eurolygos rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ septyniais autobusais atvyksta per 300 aistruolių iš įvairių šalies miestų.

Viso šį sezoną į „Žalgirio” rungtynes jau bus atvežta daugiau nei du tūkstančiai krepšinio gerbėjų iš visos Lietuvos.

„Paskaičiavome, kad šį sezoną vidutiniškai į vienerias rungtynes šešiais autobusais atvežame apie 250 fanų iš skirtingų šalies miestų. Turime ir nuolatinių keleivių, kurie komandą palaiko kiekvienose rungtynėse“, – kalbėjo „Kautros“, vežančios krepšinio gerbėjus „Žalgirio ekspreso“ autobusais, marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Žalgirio ekspresas

Rungtynės, į kurias šį sezoną „Žalgirio ekspresu“ buvo atvežta daugiausiai sirgalių – mačas su Malagos „Unicaja“. Į šią dvikovą net devyniais autobusais atvežta per 400 krepšinio gerbėjų.

Fanai iš aštuonių miestų

Šiais metais į Kauno „Žalgirio“ Eurolygos namų rungtynes aistruoliai autobusais vežami iš aštuonių miestų – Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus, Marijampolės, Druskininkų, Elektrėnų, Prienų, Vilkaviškio.

„Aktyviausias miestas kaip ir praeitais metais – Vilnius. Maloniai džiugina Alytus, kuris kiekvienoms rungtynėms surenka po pilną didelį autobusą. Smagu, kad klaipėdiečiai aktyvūs ir surenka vis didesnį būrį gerbėjų, nepabijodami ilgesnės kelionės“, – kalbėjo „Kautros“ atstovas.

Keliaudami „Žalgirio ekspresu“ fanai nuvežami iki pat arenos, o po rungtynių parvežami atgal.

Žalgirio ekspresas

Kelionės į rungtynes neprailgsta

Autobusų vežėjai stengiasi, kad kelionė „Žalgirio ekspresu“ nebūtų tik paprasta kelionė autobusu pirmyn ir atgal.

„Norime, kad kelionė autobusu į rungtynes būtų įdomi ir keleiviai po truputį įsijaustų į artėjančio mačo atmosferą. Vairuotojai pasitinka keleivius pasipuošę „Žalgirio“ šalikais, kelionės metu groja specialiai atrinkta muzika, siūloma laimėti prizų, autobusų švieslentėse dega „Žalgirio ekspreso“ užrašas. Norime, kad sirgaliams kelionė būtų ne tik patogi, bet ir įdomi. Kelionės metu užsimezga ir naujos draugystės, dažnai atgal grįžtama su dainomis“, – kalbėjo „Kautros“ atstovas. 

Žalgirio ekspresas

„Žalgirio ekspresu“ krepšinio gerbėjai vežami į kiekvienas „Žalgirio“ Eurolygos namų rungtynes. Jie gali įsigyti akcinius bilietų paketus ar kelionę autobusu ir vietas arenoje atskirai.