Kalėdinis pasirodymas nustebino stoties keleivius

Ketvirtadienį Kauno autobusų stotyje keleivius nustebino netikėtas muzikinis pasirodymas. Po pietų laukimo salėje pradėjo groti kalėdinė muzika, iš skirtingų salės kampų pradėjo rinktis keleiviai, dainuojantys visiems puikiai žinomą kalėdinį kūrinį “White Christmas”. Netikėtą pasirodymą stotyje atliko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto choras “Neris”.

“Visi kalbame, kad Kalėdos – stebuklų metas. Manau mums pavyko sukurti mažą kalėdinį stebuklą ir netikėtai pradžiuginti keleivius. Smagu, kad choras  gali pasirodyti sėkmingai ir įdomiai netradicinėse erdvėse”, – kalbėjo choro vadovas Tomas Lapinskas.

Choras, kurį sudarė per 40 atlikėjų, autobusų stoties keleiviams Kalėdų proga atliko keturis kūrinius.

“Tai dovana mūsų keleiviams. Dažnai pamirštame, kad Kalėdų proga galime dovanoti ne tik daiktus, bet ir geras emocijas. Kalėdos puiki proga bent trumpam sustoti ir pasiklausyti geros muzikos”, – kalbėjo Kauno autobusų stoties vadovė Laima Pakusienė.

Diena su autobuso vairuotoju

Interviu su „Kautros” vairuotoju Valdu Pervazu. Valdas įmonėje dirba jau 32 metus, šiuo metu vairuoja tarpmiestinį autobusą. Apie tai kokia jo buvo vaikystės svajonė, kas patinka darbe – šiame video.

Metai su elektroniniu bilietu maršrutiniuose taksi

Prieš metus skambiai kalbėta apie viešojo transporto revoliuciją mieste – maršrutiniuose taksi pradėta už keliones atsiskaitinėti elektroniniais bilietais. Taip atsirado naujų galimybių keleiviams – nemokamai perlipti iš autobusų, troleibusų į maršrutinius taksi, pasipildyti e.bilietą pas vairuotoją ir kt.. Praėjus metams nuo įgyvendinimo pradžios vežėjai dalinasi įspūdžiais.

Populiarėja nuolatiniai bilietai

Viena iš įgyvendintų naujovių maršrutiniuose taksi – mėnesinis bilietas. Per mėnesį parduodama beveik pusantro tūkstančio tokių bilietų.

“Jei mikroautobuso keleiviui vienkartinis e.bilietas jau buvo naujiena, tai mėnesinis bilietas – visiškai neįprastas dalykas. Reikėjo keisti keleivių įpročius, išmokyti juos keliauti neribotai, kad ir kaip tai keistai beskambėtų”, – kalbėjo “Kautros” marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Įdomi statistika – daugiausiai mėnesiniu bilietu naudojasi 54 ir 57 maršrutų keleiviai. Vidutiniškai keleivis besinaudojantis mėnesiniu bilietu keliauja 46 keliones.

Bilieto papildymas maršrutiniame taksi

Dar viena naujiena, kuri buvo stipriai pabrėžiama pristatant naujas galimybes – e.bilieto papildymas pas vairuotoją.

“Pastebime, kad ši paslauga tampa vis populiaresnė. E.bilietą galima pasipildyti ne tik mikroautobuso, bet ir autobuso, troleibuso vienkartiniais ar nuolatiniais bilietais. Dar norime paprašyti keleivių pildyti e.bilietus be grąžos ir nuo 5 eurų, taip visiems bus greičiau ir saugiau, – pasakojo M. Sakalauskas.

Nuo pradžios kai pradėjo veikti ši paslauga e.bilietų papildymas padidėjo dešimčia kartų – vidutiniškai apie pusantro tūkstančio keleivių per mėnesį pasipildo e.bilietus maršrutiniame taksi.

Noriai persėda į kitas transporto priemones

Įvedus elektroninį bilietą maršrutiniuose taksi buvo kalbama, kad tai apjungs miesto visuomeninį transportą. Už kelionę mokant elektroniniu bilietu per 30 minučių nemokamai galima persėsti į kitą visuomeninio transporto priemonę.

Persėdimas ir e.bilietas sudarė galimybes keleiviams pasiekti visą visuomeninį transportą už tą pačią kainą. Pavyzdžiui Neveronyse važiuoja tik maršrutinis taksi, bet dabar keleiviai gali persėsti į kitą maršrutą ir tokiu būdu už tą pačią kainą pasiekti visą miestą”, – kalbėjo “Kautros” atstovas.

Kauniečiai naudodamiesi e.bilietu daugiausiai perlipa iš autobusų ir troleibusų į maršrutinius taksi. Per mėnesį tokių perlipimų užfiksuojama apie 4500 kartų. Iš maršrutinių taksi į autobusus, troleibusus vidutiniškai perlipama 3500 kartų.

Šiek tiek mažiau maršrutinių taksi keleivių pasinaudoja galimybe perlipti nemokamai iš vieno maršrutinio taksi į kitą – per mėnesį tokių perlipimų fiksuojama apie 3.000 kartų.

Mažėja popierinių bilietų

Iki šių metų pradžios per visą mikroautobusų gyvavimo laiką kauniečiai už keliones mokėdavo tik grynaisiais, vežėjai nuogąstavo kaip seksis pripratinti keleivius prie elektroninio bilieto.

“Buvo įdomu kaip kauniečiai visą gyvenimą mokėdami už kelionę tik grynaisiais sureaguos į naują galimybę. Reikėjo keisti mastymą. Per šiuos metus popierinių bilietų pardavimai sumažėjo daugiau nei 40%, tiek miestiečių už keliones moka vienkartiniu arba mėnesiniu e.bilietu. Tai greitina patį bilieto pardavimo procesą, mažiau apkrauna vairuotoją”, – kalbėjo “Kautros” atstovas.

Vežėjai taip pat prašo keleivių viešajame transporte atsiskaitinėti už bilietus be grąžos ir mažesnio nominalo kupiūromis bei monetomis.

Kaune keleiviai gali vykti 7 maršrutinių taksi maršrutais, juos aptarnauja 80 Mercedes Benz Sprinter žemagrindžių autobusų.

Vairuotojas nustebino sugrojęs žymaus serialo melodiją

Šį antradienį Kauno autobusų stoties keleivius nustebino netikėtas pasirodymas. Dieną stotyje grojo moksleiviai, o po jų pasirodymo keleivius nustebino netikėtas muzikantas. Keleivis užfiksavo kaip autobuso vairuotojas grojo fortepijonu populiaraus serialo “Sostų žaidimas” melodiją.

“Antradienį turėjome moksleivių koncertą, jame buvo grojama ir fortepijonu. Po koncerto dar kurį laiką kiekvienas norintis galėjo juo pagroti. Ir kaip matom iš video vienas jų buvo autobuso vairuotojas”, – kalbėjo „Kautros” marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas. 

Keleivių vežėjų atstovai teigia atpažinę savo vairuotoją iš aprangos.

“Iš aprangos panašu, kad tai buvo mūsų įmonės darbuotojas. Įmonėje dirba šimtai vairuotojų ir daugybė jų turi skirtingų talentų, ne tik vežti keleivius. Turime karate meistrų, dainininkų, pasirodo ir pianistų”, – kalbėjo M. Sakalauskas.

Atnaujinta Kauno autobusų stotis, darbą pradėjusi prieš nepilnus metus, spėjo tapti įvairių miesto renginių ir traukos vieta.

Autobusų stotyje skambėjo moksleivių kūriniai

Antradienį Kauno autobusų stotyje ne tik kaip įprasta gaudė autobusų  motorai, bet ir skambėjo klasikinės muzikos kūriniai. Keleiviai ir stoties svečiai galėjo klausytis A. Kačanausko muzikos mokyklos mokinių atliekamų kūrinių.  

“Smagu, kad moksleiviai galėjo sugroti tokioje netradicinėje erdvėje. Tai, kad galėjo išeiti iš savo komforto zonos, pasidalinti savo muzika su stoties keleiviais. Manau puikiai praleido laiką ir įgavo įdomios patirties”, – kalbėjo renginį organizavusi mokytoja Rita Kigienė.

Koncerto metu sugrota 16 skirtingų klasikinių kūrinių, kuriuos atliko 1-11 klasių moksleiviai. Keleiviai ir autobusų stoties svečiai galėjo klausytis saksofonu, akordeonu ar net fortepijonu atliekamų kūrinių.

“Autobusų stotyje jau grojo Martynas Levickis, Pažaislio festivalio pristatyme buvo Modestas Pitrėnas. Šį kartą skambėjo ne tokių garsių atlikėjų kūriniai, bet jie patraukė nemažiau dėmesio. Smagu buvo matyti maloniai nustebusius keleivių veidus, besirenkančius muzikos pasiklausyti parduotuvėlių darbuotojus. Buvo jauku ir šilta”, – kalbėjo “Kautros” marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Atnaujinta Kauno autobusų stotis, darbą pradėjusi prieš nepilnus metus, spėjo tapti įvairių miesto renginių ir traukos vieta.