Autobusų stotyje nufilmuotas muzikinis klipas

Kauno autobusų stotis kiekvieną dieną priima šimtus autobusų ir tūkstančius keleivių. Šįkart stotis priėmė kiek neįprastus svečius – čia buvo filmuojamas atlikėjos Beatrich muzikinis klipas, skirtas dainai “Superstar”. Šį kūrinį išleidžia “Warner Music” įrašų kompanija.

Beatrich vardas formuojamas daugiau užsienio rinkai, tad dedame mažus žingsnelius norėdami  supažindinti pasaulį su ja. Nusprendėme filmuoti klipą Lietuvoje, norime parodyti, kad ji lietuvė. Pasirinkome Kauno autobusų stotį, nes norime pristatyti mūsų šalį kaip modernią ir inovatyvią, kokia ir yra stotis”, – pasakojo atlikėjos prodiuseris Benas Ivanovas.

Tai yra jau trečiasis Beatrich kūrinys išleidžiamas po “Warner Music” sparnu, o senesni kūriniai turi per 7 milijonus perklausų “Spotify” platformoje.

“Naujoji stotis po atidarymo turėjo jau ne vieną kultūrinį renginį ar pasirodymą, tad išgirdę prašymą pasinaudoti mūsų erdve negalėjome atsisakyti. Visuomet prisidedame prie įdomių ir šiuolaikiškų sprendimų. Norime, kad stotis būtų atvira miestiečiams ir įdomioms idėjoms”, – kalbėjo Kauno autobusų stoties vadovė Laima Pakusienė.

Rinktinės kandidatas išbandė neregėto komforto autobusą

Ši savaitė krepšininkui Adui Juškevičiui nėra įprasta. Ne tik, kad Palangoje prasidės rinktinės stovykla, bet ir dėl to, kad jis pirmą kartą išbandė save autobuso vairuotojo rolėje. Krepšininkas vairavo “Setra” autobusą, kuris bus skirtas rinktinės poreikiams.

“Na jausmas tikrai fantastinis, pirmą kartą vairuoju tokį didelį autobusą. Svarbiausia buvo pajausti tuos didelius gabaritus. Vairuoti nebuvo sunku, buvo labai geras jausmas. Manau galėčiau dirbti autobuso vairuotoju”, – juokėsi rinktinės kandidatas.

Vokiečių gamintojo autobusas yra virš 13 metrų ilgio ir beveik 4 metrų aukščio. Jo viduje įrengti dar šalyje nematyti privalumai.

Rinktinės poreikiams – geriausias autobusas

Šiame autobuse įrengtos ypatingos sėdynės, besisukančios apie savo ašį. Kiekviena sėdynė turi specialų staliuką, elektros lizdus. Autobuse įrengtas panoraminis stogas, net trys televizoriai, keleiviai gali naudotis nemokamu internetu.

“Tokio autobuso aš gyvenime nematęs nei rinktinėje, nei klube. Netekę matyti, kad vienoj eilėj yra tavo vieno sėdynė, kuri dar sukinėjasi į visas puses. Panoraminis stogas, nežinau ko čia dar trūksta. Telieka tik gerai žaisti krepšinį”, – kalbėjo A. Juškevičius.

Autobusas nudažytas specialiais matiniais dažais, suteikiančiais solidumo ir prabangos. Ant autobuso  langų užklijuota įspūdingo dydžio trispalvė.

„Mes sakome geriausiems krepšininkams – geriausias autobusas. Daug metų bendradarbiaujame su rinktine ir stengiamės pasiūlyti ką galime geriausio”, – kalbėjo „Kautros“ marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Dviračių revoliucijos pradininkas lieka pamirštas?

Dviračių revoliuciją pradėjęs Kaunas pamiršo pagrindinius dviračių revoliucionierius mieste. Vicemeras Povilas Mačiulis feisbuke kreipėsi į „Lietuvos geležinkelius“, siūlydamas papildomai neapmokestinti dviračius besivežančių keleivių. Vis tik vicemeras pamiršo (ar nežino), kad dviračius “Kautros” autobusais keleiviai vežasi nemokamai jau nuo 2010 metų.

Nemokamai vežami nuo 2010 metų

“Patys būdami dviračių entuziastais ir išgirdę apie savivaldybės akciją populiarinti dviračius mieste labai nudžiugome. Vis tik keistas pasirodė savivaldybės iššūkis “Lietuvos geležinkeliams” ir noras pastatyti dviračių laikymo vietą nemokamai jei jie pradės dviračius vežti nemokamai. Dviračius nemokamai vežame nuo 2010 metų, bet nesulaukėme nei nemokamų dviračių laikymo aikštelių ir kitų panašių iššūkių iš miesto atstovų”, – pasakojo “Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Kelionė iš Kauno į Vilnių “Kautros” autobusu kainuoja nuo 6 eurų. Jei nori kartu vežtis savo dviratį jį vežiesi visiškai nemokamai.

“Paantrindamas vicemerui galiu pasakyti, kad kelionė “Kautros” autobusu į Vilnių be dviračio kainuoja 6 eurus, o keliaujant su dviračiu taip pat 6 eurus. Matematika labai paprasta – dviračio vežimas yra nemokamas. Skatiname darnų keliavimą nelaukdami papildomų iniciatyvų ar nedalyvaudami tarptautiniuose projektuose”, – šypsojosi M. Sakalauskas.

Vežami visoje Lietuvoje

“Kautros” tarpmiestiniais autobusais dviračius vežtis galima nemokamai ištisus metus. Įmonė turi įsigijusi per 80 dviračių laikiklių. Vienas laikiklis gali vežti nuo 3 iki 7 dviračių vienu metu. Autobusai, neturintys laikiklių dviračius veža bagažo skyriuje.

“Dviračius nemokamai vežame visoje Lietuvoje. Didžiausi srautai susidaro tarp didžiųjų Lietuvos miestų bei kurortų – Druskininkų, Anykščių, Birštono ir aišku pajūrio. Nors ši vasara gerais orais ir nelepina, matome didelį aktyvumą vežantis dviračius autobusais”, – kalbėjo M. Sakalauskas.

Vežkis dviratį nemokamai

Kauno autobusų stoties architektui garbingas apdovanojimas

Kauno architektų bendruomenė jau dvidešimt metų laikosi tradicijos – Liepos 1-ąją skelbiami sėkmingiausiai dirbę architektai, fiksuojami reikšmingiausi  architektūriniai įvykiai.

Šiemet garbingas Kauno Metų architekto titulas suteikiamas Gintarui Balčyčiui – už taktą konteksto atžvilgiu bei santūrią ir subalansuotą architektūrinę raišką, darnoje su optiškai sodriu dizainu virtusią solidžiomis architektūrinėmis realizacijomis Kaune.

„Džiaugiamės už Gintarą, nes jis tikrai padarė didelį darbą sukurdamas bene įspūdingiausią autobusų stotį ne tik Lietuvoje, bet manau ir rytų Europoje. Manau pelnytai jam galėtų būti suteiktas ne tik miesto, bet ir šalies metų architekto titulas. Džiaugiamės, kad turime vertingą ir dėmesio vertą puikų pastatą“, – kalbėjo „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.