Dešimtys profesionalių vairuotojų naujino KET žinias

Kauno apskrities policijos pareigūnai praėjusią savaitę vykdė mokymus autobusų vairuotojams. Paskaitų ciklo „Saugus – kai atsakingas“ metu policijos pareigūnai pasidalijo žiniomis su UAB „Kautra“ vairuotojais.

„Tai puikus pavyzdys to, jog, kad ir kaip jaustumėmės gerai bevairuoją, besikeičiant eismo sąlygoms, taisyklėms ir normoms, nuolat turime atnaujinti savo žinias“, – susitikimais su vairuotojais džiaugėsi viena iš mokymų organizatorių, Bendruomenės pareigūnė Reda Antanavičiūtė.

Pareigūnai vykusių susitikimų metu vairuotojus supažindino su administracinių nusižengimų kodekso ir Kelių eismo taisyklių pakeitimais, administracine ir baudžiamąja atsakomybe. Taip pat vairuotojai buvo supažindinami su statistika apie eismo įvykius, kuriuose dalyvavo autobusų vairuotojai bei keleiviai. Susitikime dalyvavę vairuotojai domėjosi, kokios yra dažniausiai pasitaikančios vairuotojų daromos klaidos keliuose ir kaip jų išvengti.

„Man patiko, gerai karts nuo karto atnaujinti žinias. Manau naudinga buvo ir pabendrauti su pačiais policijos atstovais, padiskutuoti, suprasti vieni kitus“, – kalbėjo vairuotojas Valdas.

Paskaitų metu su eismo naujovėmis buvo supažindinti daugiau nei šimtas autobusų vairuotojų. Policijos atstovus maloniai nustebimo ir susirinkusiųjų aktyvumas.

„Matosi, kad vairuotojai itin atsakingai žiūri į savo darbą. Susitikimų metu ne tik aktyviai diskutavo apie Kelių eismo taisykles, bet ir išsakė savo pastebėjimus bei pagrįstus siūlymus apie eismo gerinimą Kaune“, – kalbėjo pareigūnė R. Antanavičiūtė.

Nauji „Kautra plius” maršrutai

Į Lietuvos kelius išvažiavo dar penki, visiškai nauji “Kautra plius” autobusai. Šie autobusai prisijungė prie jau septynių keleiviams aukštesnes keliavimo paslaugas teikiančių autobusų.

Nauji maršrutai visoje Lietuvoje

Iki šiol “Kautra plius” maršrutai kursavo tarp didžiųjų Lietuvos miestų, Kauno ir Vilniaus, bei pajūrio ir Druskininkų. Nuo šiol patogesnėmis kelionėmis galės džiaugtis ir kitų miestų keleiviai.

Naujieji autobusai važiuos šiais maršrutais: Šilalė – Vilnius (per Tauragę, Jurbarką ir Kauną), Kaunas – Mažeikiai (per Šiaulius) bei Kaunas – Biržai (važiuojant per Panevėžį).

“Nuo pat pradžios, kai pradėjome važiuoti su “Kautra plius” paslauga, išgirsdavome keleivių klausimų, kada atsiras daugiau naujų pliuso autobusų, su kuriais bus galima keliauti į Šiaulius ar Panevėžį. Nuo šiol naujieji autobusai užsuks ne tik į minėtus miestus, bet ir Tauragę, Jurbarką, Kėdainius, Pasvalį, ar tolimesnius šalies miestus, tokius kaip Mažeikiai ar Biržai. Drąsiai galime sakyti, kad “Kautra plius” paslauga teikiama visoje Lietuvoje”, – kalbėjo UAB “Kautra” marketingo grupės vadovas Mindaugas Sakalauskas.

Dar daugiau komforto

“Kautra plius” – tai nauji aukščiausios klasės vokiški “Setra” Comfort Class S516 autobusai. Autobusuose keleiviai gali naudotis nemokamu 4G internetu, prie keleivių sėdynių įmontuoti elektros lizdai, tad kelionės metu galima įsikrauti savo telefoną ar kompiuterį. Tai ypatingai patogu norint kelionės metu padirbėti.

Keleiviai autobuse sėdi itin patogiose “Setra Voyage” sėdynėse. Dideli tarpai tarp sėdynių leidžia patogiai keliauti net ir aukštesniems keleiviams. Autobusuose keleiviai taip pat ras kondicionierius, bei švarius ir tvarkingus tualetus.

Šiltuoju metų laiku autobusai važiuos ir su dviračių laikikliais, tad bus galima keliaujant nemokamai vežtis ir dviračius. Tai ypač aktualu keliaujant į kurortinius miestus, į kuriuos veža autobusai.

Nemokami filmai ir muzika

Bene laukiamiausias ir populiariausias privalumas “Kautra plius” autobuse – media centras. Tai galimybė kelionės metu savo telefone ar kompiuteryje žiūrėti nemokamus filmus, klausytis naujausios muzikos ar skaityti elektroninius žurnalus.

Keleiviai media centre gali išsirinkti iš daugiau nei 30 įvairaus žanro filmų, daugiau nei 50  lietuviškos ir užsienio muzikos albumų bei keturių e-žurnalų. Visas media centro turinys yra nemokamas. Tereikia įlipus į autobusą prisijungti prie bevielio interneto.

Geriausi vairuotojai

Keleiviai vykstantys “Kautra plius” autobusais gauna ne tik įvairias nemokamas paslaugas, bet ir puikų aptarnavimą.

““Kautra plius autobusus vairuoja geriausi mūsų vairuotojai. Kiekvienais metais įmonėje vairuotojams vykdome įvairaus tipo mokymus. Kad ir šiais metais vairuotojai gilino efektyvaus vairavimo žinias, vyko bendri mokymai su policijos atstovais. Kad ir kokia šiuolaikiška technika bebūtų, manau svarbiausią vaidmenį geram kelionės įspūdžiui užtikrinti atlieka mandagus ir profesionalus vairuotojas”, – kalbėjo M. Sakalauskas.

Ar reikia bendro mėnesinio viešojo transporto bilieto Kaune?

Jau daugiau nei tris mėnesius Kauno miesto gyventojai gali naudoti naudotis elektroninio bilieto privalumais maršrutiniuose taksi. Prie elektroninio bilieto sistemos prisijungus ir maršrutiniams taksi padidėjo galimybės kauniečiams keliauti patogiau ir pigiau. Vis tik daugelis miestiečių pasigenda bendro mėnesinio bilieto, kuriuo galėtų keliauti tiek maršrutiniais taksi tiek ir miesto autobusais, troleibusais.

“Nuo pat pradžių, kai pradėjome veiklą su maršrutiniais taksi Kauno mieste, sakome, kad norime būti bendros sistemos dalis, o nebūti šalia jos. Norime bendro mėnesinio bilieto Kauno viešajame transporte. Galvoju, kad jei miestas nori turėti šiuolaikišką viešąjį transportą keleiviams reikia vieno ir patogaus mėnesinio bilieto. Taip už vieną, fiksuotą kainą būtų galima keliauti mieste maršrutiniais taksi bei autobusais, troleibusais”, – kalbėjo UAB „Kautra” generalinis direktorius Linas Skardžiukas. 

Kviečiame išreikšti savo nuomonę ir užpildyti trumpą apklausą apie bendrą viešojo transporto mėnesinį bilietą Kaune.

Apklausa. Ar reikia bendro viešojo transporto mėnesinio bilieto Kaune?

Maršrutiniais taksi “Kautra” keleivius veža nuo 2014 metų rugsėjo mėnesio. Kauniečiai maršrutiniais taksi vežami septyniais maršrutais, aštuoniasdešimčia naujų ir šiuolaikiškų Mercedes žemagrindžių autobusų.

„Nuo pat darbo su maršrutiniais taksi pradžios darome viską, kad ši veikla nebūtų nuostolinga. Ir keitėme maršrutus, ir optimizavome vykimo laikus ir galų gale įdiegėme elektroninį bilietą. Noriu tikėti, kad bendras mėnesinis bilietas taip pat leistų pritraukti daugiau miestiečių į viešąjį transportą ir jį padarytų dar patrauklesniu”, – kalbėjo L. Skardžiukas.