„Kautros“ autobusų parkas pasipildė naujais autobusais

Kaip ir kiekvienais metais taip ir šiais įmonė įsigijo naujų „Temsa“ autobusų. Šį šeštadienį į autobusų parką atkeliavo aštuoni naujutėliai „Temsa HD 13“ autobusai.

„Norėdami keleiviams pasiūlyti geriausias kelionės sąlygas privalome kiekvienais metais atnaujinti savo autobusų parką. Esame vienas „jauniausių” autobusų parkų Lietuvoje – vidutinis autobuso amžius yra 6 metai. Džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su „Temsa“ galime Lietuvos rinkai pasiūlyti kokybiškus ir pažangius autobusus“, – kalbėjo UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Didelis dėmesys saugumui

Kuriant naujus autobusus labai daug dėmesio buvo skirta saugumui. Autobuse sumontuotas eismo linijos sekimas – neleidžia nukrypti autobusui nuo kelio.

Taip pat autobuse įmontuoti automatiniai stabdžiai, kurie reaguoja į priešais jį atsirandančią  kliūtį. Be to autobuse veikia išmanioji kruizo kontrolė – autobusas fiksuoja prieš jį judančius objektus ir esant poreikiui sulėtina arba pagreitina autobusą.

Naujuose autobusuose įmontuotos Xenon tipo lempos geriau apšviečia kelią.

Elektros lizdai ir kiti privalumai

Naujieji „Temsa HD 13“ autobusai turės 50 ir 55 keleivių vietas. Juose taip pat sumontuoti elektros lizdai prie sėdynių, kondicionierius, tualetas. Kaip ir visuose „Kautros“ autobusuose taip ir šiuose veiks nemokamas internetas, bus galima vežtis nemokamai dviračius.

Naujieji autobusai važinės tarpmiestiniais reisais. Juos taip pat  bus galima išsinuomoti kelionėms Lietuvoje ar užsienyje.

Kaip nukeliauti į Kuršių neriją pigiau?

Artėjant vasarai visi pradeda planuoti atostogas. Vieni renkasi keliones į užsienį, kiti poilsiauja Lietuvoje. Vasaros metu bene populiariausia poilsiautojų vieta Lietuvoje išlieka pajūrys – Palanga, Šventoji ar Kuršių nerija.

Vis tik šiais metais keliaujantiems į Kuršių neriją automobiliu, teks gerokai paploninti piniginę – vadinamajam ekologijos mokesčiui pakilus iki 20 eurų. Pradedama kalbėti, kad į šį kurortą galės patekti tik turtingiausieji.

Norime paneigti šį mitą ir įrodyti, kad kelionė į pajūrį gali būti ir netokia brangi. Šiuo atveju lyginame kelionės kainą vykstant į Kuršių neriją automobiliu bei autobusu. Imame pavyzdį jei  keturių asmenų šeima (tėvai ir du vaikai iki 7 metų) keliautų į Nidą automobiliu ar autobusu.

Infografikas. Kaip nukeliauti į Kuršių neriją pigiau

Taip pat verta paminėti, kad vežantis savo dviratį autobusu (nemokamai) galima sutaupyti ženklią sumą. Nidoje dviračių nuoma 4 asmenims valandai atsieis 12 eurų, o dienai – 40 eurų. Veždamiesi savo dviračius autobusu – sutaupysite.

Taip pat šiais laikais visiems itin vertinant laiką labai svarbus faktas, kad autobusui nereikia laukti eilėje prie kelto. Tokiu būdu išvengsite laukimo ilgose eilėse, kurios sezono metu nusidriekia net kelis kilometrus.

Tad nukeliauti į Kuršių neriją kiekvienas galime ir pigiau, ir patogiau.

Dalinkitės šia žinia su draugais ir keliaukite į pajūrį poilsiauti kartu!

Į Lietuvą atvyko „Temsa Maraton“

Šią savaitę į Lietuvą atkeliavo naujausias autobusų gamintojo „Temsa” autobusas – „Maraton”. Pirmą kartą šis autobusas buvo pristatytas praėjusių metų spalį Belgijos mieste Kortrijke vykusioje „Busworld Europe“ parodoje. Turkų gamintojai viliasi, jog „Temsa Maraton“ taps jų naujuoju flagmanu.

„Tai – pirmasis toks autobusas Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Džiaugiamės turėdami galimybę susipažinti su šiuo nauju gražuoliu pirmieji. Demonstracinis autobuso turas Lietuvoje truks daugiau nei savaitę. Tad mūsų laukia išties darbinga savaitė, per kurią suteiksime galimybę su autobusu susipažinti savo vairuotojams ir mechanikams. Norime įvertinti autobusą įvairiapusiškai. Taip pat jį pristatysime ir savo partneriams Lietuvoje“, – kalbėjo oficialios „Temsa“ gamintojų atstovės Lietuvoje UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

„Temsa Maraton“ – itin erdvus, kokybiškas ir ergonomiškas. Autobusas – net 3,9 metro aukščio, tad jo salonas erdvesnis, o bagažo skyrius – didesnis. Turkų gamintojai itin daug dėmesio skyrė vairuotojo darbo vietai. Ji itin ergonomiška, tad vairuotojas gali ilgą laiką vairuoti nejausdamas nuovargio, lengvai bei patogiai.